új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Nem sokkal ezelőtt egy traktor gulyáságyút (katonai mozgókonyhát) szállított a Kossuth térre. Tudósítónk szerint gigantikus mennyiségű gulyásleves készül a mostanra kétezer fősre dagadt tüntetőknek.

  • A Kossuth téren bejelentették, hogy Molnár Tamás, a Kossuth tériek egyik vezetője, a Jobbik volt alelnöke a TV2 vendége lesz. A hírt a tömeg ovációval fogadta, és győzelemként értékelte. Nem sokkal azelőtt néhány tüntető, akik állításuk szerint életükben először látták egymást, zenekart alapítottak, és a "Sárga rózsa" című számmal debütáltak. Tudósítónk szerint a bemutatkozás gyalázatosan sikerült.

  • Szeptember 29-ig kértek engedélyt a BRFK-tól a tüntetésre a Kossuth térre - közölte a Hír Tv tudósítója.

  • Leminősített a Fitch a zavargások miatt

    Esni kezdett a forint arra a hírre, hogy a Fitch negatívra változtatta Magyarország hitelminősítésének kilátását. A hitelintézet szerint Gyurcsány lemondásának követelése miatt bizonytalan a reformprogram végrehajtása.

  • Magyarország stabil ország, mondta Szekeres Imre, a szocialista párt elnökhelyettese, honvédelmi miniszter Debrecenben. (MTI)

  • A Magyar Rádió elnöke, Such György cáfolta, hogy este hét óráig a rádió dolgozóinak el kell hagyniuk az épületet. Ilyen intézkedést a rádió vezetése nem hozott, legfeljebb egy túlbuzgó dolgozó köröztet ilyen levelt

  • Az Újpest FC vezetői és játékosai szerint nem szabad az elmúlt napok tiltakozó megmozdulásain tapasztalt erőszakos cselekményeket sportszervezethez, konkrétan klubjukhoz kötni. (MTI)

  • Budapest egészére kiterjedhetnek a fosztogatások

    Petrétei József rendészeti miniszter a parlament bizottságainak készített kétoldalas jelentésében arra hívta fel a figyelmet, hogy az erőszakos cselekmények még napokig eltarthatnak, és a "garázda csoportok a tüntetők életét, vagyonát veszélyeztethetik

  • Néhány ezren lehetnek a Kossuth téren. A hangulat most még inkább bolyongós, kószálós, de folyamatosan beszédek hangzanak el - jelentette a Parlament elől az Index riportere.

  • "Azért vagyunk itt, hogy segítsük ennek az alkalmatlan, beképzelt, oda nem való miniszterelnöknek az eltávolítását" - mondta Horváth János, a parlament korelnöke, a Fidesz országgyűlési képviselője a Kossuth téren. Horváth szerint kormányváltásról kell beszélni. A korelnök reméli, hogy a szocialista és más párthoz tartozó képviselők is belátják, Gyurcsány Ferenc alkalmatlan.


  • A Magyar Televízió vezetősége értetlenül fogadta Cser-Palkovics Andrásnak, a Fidesz helyettes szóvivőjének kijelentését. A fideszes azt állította, hogy Rudi megelőzhette volna a zavargást, ha átveszi a petíciót (15:07-kor írtuk). Az MTV közleménye szerint az MTV hírigazgatója hajnalban átvett egy petíciónak címzett írást. Ezt megelőzően senki nem közölte az MTV vezetőivel, hogy bármiféle követelése lenne, vagy petíciót szeretne átadni.

  • A miskolci rendőrség elfogta azt a fiatalembert, aki szerdára virradóra utcai kukával dobta be az MSZP miskolci székházának ablakát. A miskolci hajléktalan fiatalember részegen követte el a rongálást, szabadlábon védekezhet. (MTI)

  • Felvásárolták a baseballütőket a legnagyobb fővárosi sportáruházakban. Az elmúlt napok budapesti tüntetéseiről készült televíziós felvételeken jól látható, hogy a rendőrökkel összecsapó fiatalok kezében baseballütő van. Ezzel az eszközzel súlyos, akár halálos ütést is lehet mérni az emberre. A törvény a baseballütőt a közbiztonságra fokozottan veszélyes eszköznek minősíti. Ha a rendőrség ilyen eszközt talál valakinél közterületen, azonnal el kell koboznia és használója, tulajdonosa ellen büntetőeljárást kell indítani - közölte egy magát megnevezni nem óhajtó rendőri forrás a távirati irodával. (MTI)

  • Négyezren lehetnek a Kossuth téren. Az aktuális szónok 60 - 70 ezerre becsülte a tömeget, és felkérte az árkád alatt álló tíz embert is, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A szónok a MTV-től azt kérte, hogy most már, hogy nincsen székházuk, jöjjenek ki a térre, és közvetítsék az eseményeket, mert az rendszerváltáshoz vezetne.

  • Nem sokkal ezelőtt rendőrök jelentek meg a Hír tv Szentendrei úti szerkesztőségében, és minden munkatársat az épület elhagyására szólítottak fel, értesült az Index. A rendőrség megerősítette az információt, és a BRFK sajtóügyeletese közölte, hogy tűzszerészek vizsgálják át az épületet.


  • A rendbontók, a hangoskodók, a hőzöngő részegek tömegből való kiemelése lesz a feladata a Parlament előtt alakuló nemzetőrségnek, amely együttműködik a "rendőr-bajtársakkal". A Rákóczi szobornál jelentkező embereket csoportba rendezik és fehér karszalagot adnak nekik. A tömeget felszólítják az alkoholfogyasztás mellőzésére. A nemzetőrséget Vitéz Matovics István szervezi.

  • Békés megyében szerdán, az esti órákban négy városban tüntetek az emberek a Gyurcsány-kormány lemondását követelve. Békéscsabán a harmadik napja tartanak a tiltakozások, kétszázan jelentek meg. Gyulán már a második napja demonstrálnak a Petőfi téren, most mintegy ötven ember gyűlt össze.

  • A Kossuth téri tüntetők péntek délután hat órára alkotmányozó nemzetgyűlést hirdettek a Parlament elé. Mint az egyik szónok mondta: ehhez most alakulnak meg a megyei képviseletek.

  • A kormány távozását, a Gyurcsány-csomag visszavonását követelte mintegy négyszáz tüntető Szegeden a városháza előtt szerdán este. A polgármesteri hivatal bejárata előtt rendőrök álltak sorfalat. A Magyar Televízió és a Magyar Rádió regionális szerkesztőségének épületét is biztosította a rendőrség. A MSZP Csongrád megyei irodájának épülete előtt határőrök, rohamsisakkal, gázálarccal, pajzzsal felszerelkezett rendőrök sorakoztak fel. Pécsett is több százan tiltakoznak. (MTI)

  • El kell gondolkodni a kijárási tilalom bevezetésén vagy azon, hogy más eszközökhöz folyamodjunk annak érdekében, hogy megszűnjenek az éjszakai atrocitások - mondta Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter a közszolgálati rádió Háttér című műsorában szerdán.

    "Az alkotmány megfelelően rendelkezik arról, hogy ilyen esetben mi a teendő. Ezeket majd akkor kell vizsgálni, ha valóban a most látható folyamatokban nem következik be változás, akkor el kell gondolkodni, hogy valóban kijárási tilalmat vezessünk-e be, vagy más eszközökhöz folyamodjunk" - fogalmazott a miniszter.

  • A honvédelemről és a Magyar Honvédségről szóló 2004. évi CV. törvény 166. paragrafus (1) bekezdése szerint a kijárási tilalom azt jelenti, hogy korlátozni lehet a lakosság utcán vagy más nyilvános helyen való tartózkodását. A kijárási tilalmat és annak időtartamát a rádió, a televízió, a sajtó és hirdetmény útján, valamint a helyben szokásos módon a lakosság tudomására kell hozni.

    A törvény 167. paragrafus (1) bekezdése úgy rendelkezik, hogy a közterületen tartandó rendezvényt, nyilvános gyűlést csak előzetes engedély alapján lehet tartani, és a nyilvános rendezvény tartására vonatkozó engedély kiadása az illetékes rendőrfőkapitány hatáskörébe tartozik, és a kérelmet a rendőrfőkapitány a védelmi érdekek sérelme esetén a tény közlését meghaladó egyéb indokolás nélkül elutasíthatja. (MTI)

  • A Gallup szerint a kormányfő lemondását követelő tüntetők egy részének erőszakossá fajuló fellépése, és a Magyar Televízió székházának ideiglenes "elfoglalása" nem változtatott érdemben az ország lakosainak hétfőre kialakult álláspontján. A megkérdezettek 57 százaléka tart szükségesnek valamilyen politikai következményt a kiszivárgott Gyurcsány-beszéd nyomán, és 43 százaléka szerint Gyurcsánynak le kellene mondani. Gyurcsány lemondását 38 százalék nem tartja szükségesnek.

  • Munkatársunk este fél nyolckor meglepve tapasztalta, hogy egy villogó szirénás rendőrautó kíséretében egy vízágyús rendőrségi jármű halad az Örs vezér térnél a Kerepesi úton. A furcsa leginkább az volt, hogy a vízágyú nem a belváros irányába, hanem kifele tartott Mátyásföld felé.

  • Ahogyan 19:24-es hírünkben írtuk, a Hír tv épületét kiürítették. Ezután a csatorna beszüntette adását, de néhány perce ismét látható.

  • Minden külön értesítés helyett.

  • Tudósítóink jelentése szerint nyerészkedők vették körül a tüntetőket. A kitelepült árusok 400 forintért adják a perecet, és négyszáz forintba kerül az ásványvíz is. Igaz, a gulyásleves ingyen van.

  • A HírTv tudósítója szerint a rendőrség arra kérte a Kossuth téren lévő újságírókat, hogy vegyenek fel sárga fényvisszaverős mellényt.


  • Szegeden, Pécsett, Győrben, Tatabányán és más városokban is tüntetnek a kormány lemondásáért.


    Klikk!
  • Bombariadót rendeltek el szerda este a Magyar Televízió Szabadság téri székházában. Egy ismeretlen férfi 20 órakor felhívta a tűzoltóság ingyenesen hívható 105-ös telefonszámát és közölte: éjfélkor felrobbantja az épületet - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A televízió vezetése részlegesen kiürítette az épületet.

  • A kormány és a miniszterelnök nevében határozottan megerősítem: kijárási tilalom elrendelését a helyzet nem indokolja, ez a kormánynak nem áll szándékába - közölte Danks Emese. A kormányszóvivő szerint Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, egy mai rádióműsorban elhangzott kérdésre adott válaszában, mint elvi lehetőséget említette a kijárási tilalom jogi tényállását.