új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Tudósítóink a Blaha Lujza tér, a Rákóczi út és a Magyar Rádió környékén csak kisebb, néhány fős csoportokat láttak, akik egyszer-egyszer Gyurcsány-ellenes jelszavakat kurjantottak.

  • Orbán előrehozott választásokat szeretne

    Október elseje lesz a magyar demokrácia fordulópontja – jelentette ki Orbán Viktor a Hír Tv-nek adott interjúban. A Fidesz elnöke szerint a választók véleményt mondanak majd a kormány politikájáról. A nyugalom helyreállítása érdekében szakértői kormányt akar, mely korlátozott mandátummal kezd neki az ország gazdaságának helyreállítására. Ugyanekkor dönteni kell az előrehozott választások időpontjáról. Orbán megerősítette, szeptember 23-án megtartják a tömeggyűlést.

  • Egyelőre nem tudni, provokáció történt-e a Kossuth téren, de egy kis közjáték után most a tömegből sokan a rendőröket szidalmazzák és azt kiáltják, "engedd el", illetve "faszszopó rendőrök".

    Az történt, hogy a Parlament előtt spontán megalakult rendfenntartó "nemzetőrség" harminc-negyven önkéntese üldözőbe vett két kopasz fiatalembert, akiket provokátoroknak tartottak.

    Egyiküket elfogták és átadták a rendőröknek. A fiatalembert a kordon mögé vitték, mire társa elkezdett kiabálni a rendőrökre, s ezzel többeket is fölheccelt.

  • A korábbi napokhoz hasonlóan szerda este kilenc óra után mintegy 15 ezer ember gyűlt össze a Kossuth téri demonstráción. A Rákóczi-szobor körüli füves területen sűrű a tömeg, a Parlament előtti aszfaltos parkolóban elszórtabban helyezkednek el az emberek. Demonstrálók állnak az úttesten és a villamossíneken is. Az MTI becslése szerint a Parlament köré több mint 600 rendőrt vezényeltek. (MTI)

  • "Vannak közöttünk nézetkülönbségek, de abban, hogy az erőszak minden formáját határozottan elítéljük, teljes közöttünk az egyetértés" - olvasható a dunaúujvárosi pártok és szervezetek közös nyilatkozatában. A dokumentumot közöüsen jegyzi a helyi Fidesz, MSZP, SZDSZ, MDF, valamint az önkormányzati választásokon induló Dunaújvárosi Civil Szövetség.

  • Rendőrök teperték le azt a fiatalembert, aki a Gyurcsány-kormány jelképes koporsójának felgyújtásával próbálkozott a Kossuth téren. Néhányan a férfi segítségére siettek. Végül győzött a rendőri túlerő. (HavariaPress)

  • Nem sokkal ezelőtt három tucat rendőr állított meg két autót, amelyeket átvizsgáltak, majd hagyták őket továbbmenni, adta hírül a Hír Tv. Ezután a rendőrök körbevették a Zoltán utcában lévő Nádor éttermet, amelybe behatolva razziát tartottak. Nem sokkal ezután onnan is távoztak. Úgy tudni, egy bejelentés alapján baseballütőket kerestek, de nem találtak. Az étterem tulajdonosa szerint esernyőket hozatott nagy számban, azt nézhette valaki el. (MTI)

  • Tudósítóink szerint ezekben a percekben oldott hangulat jellemzi a Kossuth teret, amelyen a túlzott hangosítás miatt visszhangzik minden a színpadon kimondott szó. Gyurcsány nevének említésekor azért így is erős fújjolás hallható. Tudósítónk szerint a tüntetők tízezernél is többen lehetnek, ő ugyanis csak addig számolta.

  • Kaposváron Nagyberki település csapata és a Ferencvárosi TC kupameccsének befejezése előtt véget vetettek a főtéren a szerdai tüntetésnek a demonstrálók, a szervezők - mint mondták - ezzel azt akarták elkerülni, hogy randalírozó szurkolók keveredjenek közéjük.

    A legjobb 32 közé jutásért játszott kupamérkőzést 2-1-re a Ferencváros nyerte a Kaposvölgye Vállalkozók SC-Nagyberki nevű megyei csapat ellen. A szurkolók kilenc óra körül rendbontás nélkül távoztak mind a stadionból, mind a városból, lovas rendőrök is kísérték őket.

  • Köztiszteletben álló jobboldaliak és baloldaliak vezetésével akar közszolgálati médiát Kerényi Imre Kossuth téri szónok. Az egykori színházigazgató a Napkelte műsorának valamint Juszt László, Orosz József és Bánó András száműzését követelte és azt, hogy a Magyar Rádióban vasárnaponként ismét tűzzék műsorra Lovas István publicista jegyzeteit.

  • "Az erőszaknak ma este vége", jelentette ki Toroczkai László, a Kossuth téri tüntetés egyik vezetője, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke. „Úgysem tudtok győzni egy hadsereggel szemben, a forradalom szimbóluma már megvan, a tömeg megmutatta erejét a tévészékház ostrománál” – mondta.


    BKV-jegyet se vegyenek!

    Toroczkai szerint ha Gyurcsány Ferenc továbbra sem mond le akkor folytatódnak a tüntetések vagy passzív ellenállást hirdetnek. „Senki ne fizessen be adót, sőt BKV-jegyet se vegyenek” – mondta. Toroczkai szerint ha az ország fizetésképtelenné válik, a kormánynak le kell mondania. Ezt a javaslatot a hallgatóság egy része tapssal és éljenzéssel fogadta, a másik kinevette. Toroczkai amnesztiát is követelt a „forradalom” során elhurcolt embereknek.

  • A rendőrség az elmúlt két napban 137 személyt fogott el és vett őrizetbe, a gyanúsítottak többsége büntetett előéletű, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája. A közlemény szerint az őrizetbe vettek főként erőszakos, személy és vagyon elleni bűncselekményeket követtek el.

    Szerda este még 37 olyan embert keres a rendőrség, aki az alapos gyanú szerint bűncselekményt követett el a tüntetések második éjszakáján a tévészékháznál - mondta Gergényi Péter, Budapest rendőr-főkapitánya a Magyar Televízió Az este című műsorában.

  • Gyurcsány Ferenc korábban "cédához" hasonlította az országot és ez ellen egyetlen szocialista képviselő sem tiltakozott - mondta a Kossuth téren Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke. Patrubány ezért arra buzdította a téren állókat, hogy minden szocialista képviselő háza előtt tüntessenek.

    A szervezet vezetője felszólította Sólyom László köztársasági elnököt, hogy tekintes semmisnek Gyurcsány Ferenc kormányfői megbízását, hiszen a miniszterelnök "hazudott és csalt". Patrubány a tüntetőket békességre szólította fel, a rendőröket pedig arra, hogy védjék meg a demonstrálók testi épségét.

  • Az MTV Híradójának információi szerint nemcsak a baseballütők iránt nőtt meg a kereslet, de a katonai ruházati boltokból, military shopokból országszerte felvásárolták a védelmi felszereléseket, műanyagpáncélokat, arcvédő maszkokat.

  • Vaszlavik (Gazember Velorex Sámán Petőfi) László a "forradalom" tiszteletére írt dalát adta elő a Parlament előtt és pszichopatázza Gyurcsányt. A dal címe a következő: Forradalom szele járja Budapestet és tudósítónk szerint a klasszikus gazemberes dadista műnépdalok közé sorolható. Néhányan inkább a Horthy-nótát követelik.

  • CNN: Felpezsdítő a magyarok naivitása

    A hírcsatorna elemzésében nem értik, miért csodálkoznak a magyarok a politikusok hazugságain.

  • Néhány kisebb csoport elindult a Kossuth térről a környező utcákban, de tudósítónk szerint azt nem lehet tudni, hogy csak hazafelé mennek az emberek, vagy van valami cél. Riporterünk az egyik csoport nyomába eredt. Mint kiderült, egy részük csak megy arra, amerre a többiek.

    A Nagykörútra kiérve munkatársunk nyugodt, békebeli forgalmat lát, semmi sem utal rendbontásra. A Hír Tv korábban arról adott hírt, hogy a Kossuth téri metrómegállóban nagyon sokan voltak, akik megpróbálták elérni az utolsó járatot.

  • Éjfélkor a két órával ezelőtti 10-12 ezres tömeg fele, harmada álldogál továbbra is a Kossuth téren, ahol a színpadon néha bohózatba illő jelenetekről számolt be tudósítónk.

  • A Hír Tv tudósítója mintegy ötven fős, csuklyába, maszkba öltözött csoportot lát az Oktogonnál. A fiatalok hasonló ruházatot viselnek, mint az MTV ostrománál. Többen érkeznek is közéjük, a környéken egyelőre több az újságíró, mint a gyülekező fiatal.

  • Az Index tudósítója az Oktogonhoz ért. Kéttucat maszkos, csuklyás 14-18 éves fiatalt lát, de a környékről hasonló ruházatú emberek és konszolidált öltözetben mások is érkeznek. Nemrég futott be a térre, több rendőrautó és egy rohamrendőröket szállító busz és egy rendőrségi teherautó is.

  • Az Oktogonnál gyülekező tömeg miatt a rohamrendőrök lezárták az Andrássy út forgalmát, jelenti tudósítónk.

  • Sörösüveg repült egy rohamrendőr felé az Oktogonnál és többen heccelni kezdték a sorfalat. A bajkeverők csoportját egy nagydarab férfi irányítja, aki kiadta a parancsot, hogy induljanak el a Nyugati felé. Egyre több rohamrendőr érkezik a helyszínre, a csoport a Nyugati felé indult el. A rendőrök két fiatalt lefogtak.

  • A rendőrök legalább tízszeres túlerőben vannak, többszörös sorfalat alkítottak ki, és a Nagykörúton a Nyugati pályaudvar felé szorítják az összegyülekezett fiatalok csoportját.

  • Az Oktogonnál összegyűlt tömeg lassan a Nyugati pályaudvar felé indult. A Nagykörút le van zárva az Oktogon és a Nyugati között. Tudósítónk szerint a Podmaniczky utcában is megállt a forgalom.

  • A rendőrök konkrét személyeket emelnek ki a Nagykörúton vonuló csoportból. Tudósítónk a következő parancsszót hallotta: "zöld felső, zöld-fehér zászló, azt vegyétek ki".

  • A tömeg eleje elérte a Nyugatit, rendőröket egyelőre nem látni.

  • Tudósítónk "elképesztően sok" rendőrt lát a Nagykörúton, az egységekhez a Podmaniczky útról is cstlakoztak újabb rohamrendőrök. A rendőrök egy kicsit tanácstalanok, mert valójában csak nagyobb számú újságírót és fotóst látnak. Alig maradt húsz szétszórt tüntető a környéken, akik azt mondták egymásnak, hogy menjenek vissza a Kossuth tér fel.

  • Egy-egy tüntető közelebb ment a rendőrökhöz és heccelni próbálta őket, a jelenetre több tucat fotós is érkezett, mondta tudósítónk. Valakit a rendőrök "unalmukban" lefogtak, egy ember kezét megkötözték. Tüntetőt, rendbontót alig látni a környéken.

  • Alig van tüntető a Nyugatinál, ha valakit mégis annak néznek, húsz-harminc rendőr és ugyennyi újságíró veszi körül. Nagyon sok a nézelődő is.

  • A rendőrök egyesével szedik le a Nyugati környékén a tüntetőket. Egy-egy randalírozót nyolc-tíz rendőr fog le. Tudósítónk szerint több rendőrautó a Kossuth tér felé indult el, de ott továbbra is békés tüntetés zajlik.