Az UD Zrt. cáfolja a vádakat

2008.09.12. 17:33
Az UD Zrt. az Indexhez eljuttatott közleményében leszögezi: nem törtek fel számítógépes rendszereket és semmi közük a Dávid Ibolya elleni lejárató kampányhoz.

Az UD Zrt. közleménye szerint a sajtóból szerzett, nem hivatalos értesülések alapján a céget összefüggésbe hozták több, alapvetően politikai jellegű üggyel. A társaság közli, hogy törvényesen és jogszerűen működnek, az ellenük felhozott vádak nem állják meg a helyüket.

A közlemény szerint a szerdán a cégnél tartott házkutatás során lefoglalt számítástechnikai eszközök és dokumentumok bizonyítják, hogy a cég, és munkatársai egyetlen olyan cselekményt sem folytattak, melyet ellenük vádként megfogalmaztak. Egyetlen aggodalmuk, hogy a szakszerűtlenül, és ily módon jogszerűtlenül elvett gépeket a jogtalan vádak igazolására valamilyen úton manipulálhatják.

A cég szerint a kormánytól érkező gyanúsítások, miszerint a vállalkozás összefüggésbe hozható súlyos államtitoksértéssel, valamint kormányzati hivatalok számítógépes rendszerei, továbbá internetes portálok milliónyi adatot tartalmazó rendszereinek feltörésével, egyszerűen nem felel meg a valóságnak. A súlyos rágalmakat visszautasítják, és jogi úton elégtételt követelnek.

A közlemény úgy fogamaz, hogy az a tény, hogy a kormányt képviselő miniszter elismerte, hogy több hónapja titkos nyomozást folytatnak a cég vezetői ellen, még pikánsabbá teszi az ellenük indított másik politikai támadást. A jelek szerint ugyanis az egyik cégvezető magánbeszélgetését tartalmazó hangfelvétel "véletlenül" napvilágra került egy politikai perpatvarban.

Az UD Zrt. számára nyilvánvaló, hogy itt felelős személyek a legszigorúbb államtitoksértést követték el. Az sem mellékes, hogy a felvételt kiszivárogtató személyek pontosan tudják, hogy a beszélgetésrészlet közlése manipulált, mert azt a részt nem tartalmazza, mikor a beszélő felek eldöntik, hogy az ügyben semmi érdemi lépést nem tesznek.

A cég egyik vezetője egy ízben találkozott Almássy Kornéllal, aki nem adott semmiféle megbízást cégnek az MDF, vagy annak vezetőjére vonatkozóan, és csupán személyes védelmet kért az irányában folyó támadások kivédésére, amihez minden alanyi joga megvolt. A társaság kijelenti, hogy Dávid Ibolya személyét és az MDF állítólagos lejáratását illetően nem avatkoztak be politikai játszmákba, így személyes postaládája feltöréséhez sincs semmi közük.