Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Lemondott Ujhelyi István

2008.04.29. 22:30
Egy nappal a kormányátalakítás után lemondott államtitkári tisztségéről Ujhelyi István.

Kedden este lemondott államtitkári tisztségérõl Ujhelyi István - tudta meg az Index. Ujhelyi - Jauernik Istvánnal együtt - az önkormányzati minisztériumban látott volna el államtitkári feladatokat. Az Index információja szerint Gyurcsány Ferenc elfogadta Ujhelyi lemondását.

Ujhelyi a lemondása tényét megerõsítette, de részletekbe nem bocsátkozott. A volt államtitkár jelezte, a Népszabadság szerdai számában megjelenõ interjúban bõvebben is beszél a történtekrõl. Úgy tudjuk, a döntéshez politikai nézetkülönbségek vezettek.

A Népszabadságban szerdán nem interjú formában jelent meg az Újhelyiről szóló cikk. A politikus azt mondta, hogy a kormány feltétel nélküli támogatója marad, de nem tudna a tükörbe nézni, ha valós teljesítmény és hit nélkül csak a tisztséggel járó javadalmakért maradna államtitkár.

A most 33 éves, nyolc év MSZP-elnökségi tagságot, hat év kormányzati tisztséget és két megnyert választást maga mögött tudó Újhelyi István helyzetét Forrest Gumphoz hasonlította "aki megállás nélkül csak futott, teljesített, céllal vagy cél nélkül, de egyszer csak elege lett. Lehet, hogy elkezdek majd ping-pongozni..." - mondta.

A politikus arról is beszélt, hogy "a mai politika, az állandó esztelen háborúskodás nem az én fesztelen habitusomnak való." Újhelyi elmondása szerint visszatér Szegedre, a város ugyanis az elindított fejlesztésekben számít a segítségére.

A 33 éves, berettyóújfalui születésû Ujhelyi István a Fiatal Baloldal vonaláról került a nagypolitikába. 2002-tõl országgyûlési képviselõ, 2006-tól a - most átszervezett - Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára volt.