Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Fidesz: Aggályos Ungár Klára kinevezése

2007.11.27. 14:05
A Fidesz aggályosnak tartja, hogy Ungár Klára lett a Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese. A kinevezés az SZDSZ politikai és gazdasági érdekeit szolgálja - mondta Pesti Imre, az ellenzéki párt szakpolitikusa.

Ungár Klára, aki tagja az SZDSZ országos tanácsának, nem egészségügyi szakember, hanem korábban a VII. kerületi önkormányzatban a vagyonkezelési bizottságban, a parlamentben pedig a privatizációs bizottságban tevékenykedett, mondta Pesti Imre.

Ebből is látszik, hogy az SZDSZ olyan gazdasági szakembert ültetett erre a helyre, jegyezte meg, aki a szabad demokraták politikai és gazdasági érdekeit fogja képviselni.

Egyértelműnek látszik, hogy a szabad demokraták már akkor biztosítani akarják maguknak az egészségügyben a privatizációt, mikor a parlament még meg sem szavazta a biztosítási rendszer átalakításáról szóló törvényt - fogalmazott a fideszes politikus.

Az Egészségügyi Minisztérium reagálásában közölte: Ungár Klára megbízatását nyilvános pályázaton nyerte el. A kommüniké szerint a főigazgató-helyettesi poszt betöltéséről szóló felhívásra összesen két pályázat érkezett, és a győztes teljes mértékben élvezi az egészségügy miniszter bizalmát.

Az Egészségügyi Minisztérium hétfőn jelentette be, hogy Ungár Klára lett az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgató-helyettese. A megbízatást pályázat útján nyerte el.

A kilencvenes évek elején még a liberális Fideszben politizáló Ungár Klára szakmája közgazdász. 1994-1996-ig az Első Önkéntes Nyugdíjpénztár Ügyvezető igazgatója, 2002-től 2003-ig az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) felügyelő bizottságának tagja volt. 2002-2003-ban a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. igazgatóságának tagja volt, illetve a Kopint-Datorg tudományos munkatársa.