Botond, Mózes
EUR 385,70 Ft
USD 369,89 Ft
12 °C
29 °C

Hétszázhetvenötezret keres a miniszterelnök

2003.02.03. 19:24
A parlamenti képviselők vagyonnyilatkozatait hétfőtől lehet megtekinteni az Országgyűlés sajtóirodáján, a parlamenti könyvtárban és a Képviselői Irodaház tájékoztató-központjában. Medgyessynek 15 ezer dollár betétje, Orbánnak Volkswagen Golfja, Kunczénak 26 milliós tartozása, Lezsáknak ötezer könyve van - egyebek mellett.
A törvényes határidő, január 31-e éjfél, lejárta előtt valamennyi parlamenti képviselő leadta vagyonnyilatkozatát az Országgyűlés mentelmi bizottságánál. A dokumentumok többsége már január első napjaiban megérkezett.

Medgyessy

Medgyessy Péter miniszterelnök nevén három ingatlan van: egy 56 négyzetméteres budai lakás, valamint egy 48 és 50 négyzetméteres hajdúszoboszlói, illetve leányfalui nyaraló. Festmények, bútorok, háztartási gépek mellett a kormányfő vagyonnyilatkozatában feltüntetett 83 millió forintnyi állampapírt és 125 millió forint biztosítást. Bankbetétje 515 ezer forint és 15 ezer amerikai dollár, míg havi bruttó jövedelme 775 500 forint - két forrásból.

Orbán

Orbán Viktor korábbi miniszterelnök pártjától 770 000 ezer forintnyi fizetést kap havonta, bruttóban. Továbbra is felerészben tulajdonosa egy 82 és egy 101 négyzetméteres lakásnak, egyikhez egy 1544 négyzetméteres telek is tartozik. Nevén van egy négyes Volkswagen Golf, amelyet 2001-ben vásárolt, és vagyonnyilatkozatában fontosnak tartotta feltüntetni dolgozószoba bútorát is. Húszmillió forintos hiteltartozása mellett 1,8 millió forintos betétje van.

Kuncze

Egy balatonakarattyai 400 négyszögöles telek kétharmad részében tulajdonos Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke. Ezen jelenleg építkezés folyik. Takarékbetétje 17,2 millió forint, míg készpénzben 1 millió forint áll rendelkezésre. Tizenhatmillió forintos banki kölcsöne mellett tízmillióval tartozik magánszemélyeknek, amelyet havi bruttó 198 ezer forint jövedelméből törleszt.

Lezsák

Lezsák Sándor, az MDF parlamenti képviselője Lakiteleken felerészben tulajdonosa egy 140 négyzetméteres háznak és egy 5167 négyzetméteres teleknek. A Dob utcában szintén felerészben tulajdonosa egy 54 négyzetméteres lakásnak, míg Tiszaugon egy 2678 négyzetméteres gyümölcsös egynegyede az övé. A képviselő 5000 könyv mellett 15 darab festményt is feltüntetett vagyonnyilatkozatában.

Áder

Áder János, a Fidesz frakcióvezetője egy II. kerületi 178 négyzetméteres házat vett másodmagával 1999-ben. OTP Optima befektetési jegyből 18, 6 millió forintnyit jegyez, vagyis 1,6 millióval nőtt a politikus megtakarítása tavaly óta. Ádernek 25 milliós adóssága van.

Deutsch

Deutsch Tamás Fidesz alelnök vagyoni helyzete semmit sem változott tavaly óta. Továbbra sincs lakása, mindössze egy Suzuki Vagon R+ típusú járműve van, illetve életbiztosításban csaknem hárommillió forint megtakarítással rendelkezik, de használ egy Rowert is, amit testvérétől kapott kölcsön. Deutschnak az adóssága is megmaradt: csaknem kétmillió forinttal tartozik magánszemélyeknek.

Lendvai

A legrosszabb módú frakcióvezető minden bizonnyal Lendvai Ildikó, a szocialista képviselőcsoport első embere, akinek egy V. kerületi 104 négyzetméteres lakása van, az ingóság rovatban pedig lakás berendezéseket tüntetett fel. Megtakarítása 1500 USA dollár, illetve 300 ezer forint.

Juhos

Juhos Katalin, a XI kerület korábbi polgármestere 145 négyzetméteres XI. kerületi lakással és 50 négyzetméteres Balatonalmádiban lévő nyaralóval rendelkezik. Haszonélvezeti joga van egy 34 négyzetméteres lakásra, felerészben tulajdonol egy 39 négyzetméteres üzletet az első kerületben. Van ezenkívül gépkocsibeállója, illetve egy másik, 66 négyzetméteres lakása. EGY 900-as Saabja van, amit 1999-ben vásárolt. Biztosítása 3,25 milliós értékű, készpénze 750 ezer forintja van, bankbetétje 23 milliós, devizában 2,5 milliót, illetve 3 milliót tart.

Gusztos

Gusztos Péter szabad demokrata képviselőnek egy 903 négyzetméteres telken fekvő hétvégi háza van, arról nincs adat, hogy az épület mérete mekkora. Az ifjú politikus egy Renault 19-est tudhat a magáénak, de 3,5 milliós tartozása is van egy bank felé.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek