Szilárda
-4 °C
2 °C

Orbán tovább pontosította vagyonnyilatkozatát

2002.07.31. 13:13
Csütörtökön vizsgálja meg a mentelmi bizottság elnöke Orbán Viktor vagyonnyilatkozatának pontosítását. A testület csak ezután dönt az eljárás folytatásáról. A bizottság arra várt választ az ex-kormányfőtől: vagyonnyilatkozata melyik rovatában tüntette fel a házvásárlása után megmaradt készpénzt.
Csütörtökön tekinti át Orbán Viktor volt miniszterelnök vagyonnyilatkozat-pontosítását a mentelmi bizottság szocialista elnöke - értesült az MTI. Géczi József Alajos arra kérte az ex-kormányfőt, hogy jelölje meg pontosan vagyonnyilatkozata melyik rovatában tüntette fel az új házának megvásárlása után megmaradt pénzösszeget.

Maradt a hitelből

Orbán Viktor mentelmi bizottságnak írt levele szerint részint régi lakása eladásából, részint jelzáloghitelből fedezete a vásárlást, az értékesítésből maradt készpénze is. A bizottság elnöke korábban az MTI-nek nyilatkozva jelezte, hogy a kiegészítést követően dönt majd a továbbiakról.

Ellentmondások

Orbán Viktorral szemben két szocialista képviselő, Török Zsolt és Arató Gergely kezdeményezett vagyonnyilatkozati eljárást, mert szerintük a volt miniszterelnök januári és júniusi vagyonnyilatkozatai között ellentmondások vannak, valamint jelentős vagyongyarapodás tapasztalható. A mentelmi bizottság elnöke először július 11-én szólította fel vagyonnyilatkozata pontosítására az ex-kormányfőt.

Orbán Viktor ezt követően válaszul közzétette felesége, Lévai Anikó 2002. januári vagyonnyilatkozatát is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!