József, Bánk
-7 °C
0 °C

Csak a vizsgázók ismerik a tételeket

2006.05.08. 08:38
Megkezdődött a magyar érettségi. Hatezer diák emelt, 92 ezer középszinten vizsgázik. Rendkívüli biztosítás előzte meg a matúrát. Még mindig titkosak a tételek.

A magyar nyelv és irodalom írásbelikkel folytatódnak a tavaszi érettségi vizsgák, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.

A hétfői vizsgákon középszinten 91.942-en, emelt szinten 6.290-en vizsgáznak. Az oktatási tárca tájékoztatatása szerint a magyar írásbeli érettségiken a diákok magyar helyesírási szótárt használhatnak. A szövegértési feladatsorra 60 perc, a szövegalkotási feladatokra 180 perc áll rendelkezésre.

A vizsgákat a tételek tavalyi, idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt megerősített biztonsági intézkedések mellett tartják. A tételek állítólag délutánig nem is kerülhetnek nyilvánosságra. A Magyar Televízió úgy tudja, hogy a feladatlapokat az igazgatók csak fél nyolckor kapták meg, olyan biztonsági tasakokban, amelyeket tépésre elszíneződő szalaggal láttak el. A csomagot csak három tanár jelenlétében bonthatták fel, és erről jegyzőkönyvet is kellett készíteniük.

Kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák.