Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Vádat emeltek a vonatbalesetet okozó öngyilkosjelölt ellen

2005.01.27. 20:49
Juan Alvarez a sínekre állt autójával, de kiugrott, mielőtt odaért a vonat. A férfit 11 ember megölésével vádolták meg csütörtökön.

Vádat emeltek az ellen a 25 éves férfi ellen, aki öngyilkossági kísérletével vasúti katasztrófát okozott szerdán Kaliforniában.


Tekintse meg képeinket!
A Los Angeles-i kerületi ügyész csütörtökön bejelentette, hogy 11-szeres, minősített emberölés szerepel a Juan Manuel Alvarez ellen benyújtott vádiratban, ami azt jelenti, hogy halálos ítélet is hozható az ügyében.

Két helyi érdekű vasúti szerelvény rohant egymásba a szerdai balesetben, amelynek következtében 11 ember vesztett életét és mintegy kétszázan megsebesültek.

Mellbe szúrta magát

A katasztrófát Juan Manuel Alvarez azzal okozta, hogy gépkocsijával megállt a síneken egy átjáróban. Öngyilkos akart lenni, de az utolsó pillanatban kiugrott a kocsiból.

Az egyik vonat az autóval való ütközéstől kisiklott, és belerohant a szemből érkező másik szerelvénybe. Alvarez előzőleg megvágta magát a csuklóján, és mellbe is szúrta magát, de a balesetben nem sérült meg.

"A tények önmagukért beszélnek, a vonat kisiklott. A kisiklást egy gépkocsi okozta. A kocsit ő tette oda" - mondta az ügyész a CNN hírtévének. Arról később döntenek, hogy halálos ítéletet kérnek-e, tette hozzá.