Mátyás
-6 °C
1 °C

Tíz ember meghalt egy Los Angeles-i vonatbalesetben

2005.01.26. 21:56
Tíz ember meghalt, több mint száz megsebesült, amikor két vonat rohant egymásba Los Angeles központjának közelében. A baleset egy öngyilkosjelölt miatt történt, aki végignézte a tragédiát.

Egy öngyilkosságra készülő férfi miatt rohant egymásba két helyiérdekű vonat Los Angeles központja közelében, helyi idő szerint szerdán kora reggel.


Tekintse meg képeinket!
A szerencsétlenségben, amelyben megsérült egy harmadik vonatszerelvény is, tíz ember vesztette életét, s a sérültek száma meghaladja a százat, közölték az amerikai hatóságok.

Letartóztatták a tragédia okozóját

A balesetet egy öngyilkosságra készülő 26 éves férfi okozta, aki sportkocsijával megállt a síneken egy átjáróban.

A vonat érkezése előtt azonban kimenekült a kocsijából, és végignézte, amint az egyik vonat belerohan az autóba, kisiklik, majd összeütközik a másik vágányon éppen szemből érkező szerelvénnyel.

A férfit emberölés vádjával letartóztatták. Az ügynek nincs terrorista vonatkozása, hangsúlyozta a rendőrség.

Egy vagon kigyulladt, s volt, amelyik az oldalára borult a helyi idő szerint reggel 6 órakor (közép-európai idő szerint délután 3 órakor) történt balesetben.

A Los Angeles-i tűzoltóság egyik tisztje az általa eddig látott legsúlyosabb vasúti balesetnek mondta a történteket. "Az óránként 90-100 kilométeres sebességről alig két másodperc alatt nullára lassultunk" - mondta egy sebesült a a KNBC televíziónak.

Az egyik szerelvény az Union állomásról Burbank városrészbe tartott, a másik Moorparkból az Union állomásra.