Emma
9 °C
26 °C

Harci helikopterrel vitt pizzát barátnőjének

2005.02.09. 12:41
Pizzaszállításra használta a brit hadsereg hárommillió fontos helikopterét egy pilóta, hogy barátnőjét gyakorlatozás közben lepje meg.

Megrovást kapott egy brit katona, amiért barátnőjének a hadsereg helikopterével szállított egy pizzát, írja a Telegraph brit lap.

Az éppen gyakorló repülést végző hadnagy azután döntött e romantikus gesztus mellett, hogy megtudta, Sandhurstben szolgáló kadét barátnője a közelben gyakorlatozik.

A 25 éves pilóta minden előzetes figyelmeztetés nélkül egy hárommillió fontos (egymilliárd forint) Lynx helikopterrel landolt a sandhursti gyakorló pályán, ahol éppen egy vezérőrnagy szeretett volna titokban rajtaütni a katonatanoncokon.

Rosszkor rossz helyen

A romantikus tett azonban visszájára fordult, mivel a pilótától büntetésként megvonták hétvégi kimenőjét, ezért egy ideig nem találkozhat szerelmével.

Bár a katona előtte megadta negyvenöt kilométeres repülési útvonalát, arról nem jelentett az irányítóknak, hogy éppen pizzafutári minőségben gyakorlatozik, ráadásul landoló helikoptere leleplezte a tréningezők meglepetésakcióját is.