Árpád
-2 °C
4 °C

Eső, fagyott eső, ónos eső és hó a mai menü

2007.02.26. 10:32
A tél nem marad el, legalábbis az ország északi területein, ahol hétfőn 5-15 centiméteres hóra számíthatunk. Egész nap marad a borongós, csapadékos idő, a Kárpát-medence fölött egy hideg és egy meleg front keveredik.

Néhány tized fokon múlik, hogy éppen mi esik az égből, hétfőn egész nap esni fog, a hőmérséklet 0 és 1 fok között alakul, északon 5-10 centiméteres hóra is számítani lehet, mondta el az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa, Németh Lajos.

Eső, ónos, eső, fagyott eső vagy hó - számtalan lehetőség közül válogathat az időjárás köszönhetően annak, hogy egy hideg és egy meleg front kezdett el keringőzni a Kárpát-medence fölött.


Klikk!

5-10 ceniméteres hóra inkább az ország északi részén számíthatunk, reggel már a Kisalföld, a Bakony, az Alpokalja környékén esett is ennyi hó. A csapadékzóna kelet felé vonulva délelőttre az egész országra kiterjed.

Hétfőn marad a borongós, csapadékos, enyhe téli idő, komolyabb fagyra az ország északi részén és a hegyekben lehet számítani. "Ami késik, nem múlik" - jellemezte a télire forduló időjárást Németh Lajos.

Keddtől várható a fokozatos felmelegedés: ekkor 5-10 fok lesz a nappali hőmérséklet az országban, szerdán 8-10, csütörtökön 9-14 fok várható. A hétvégén már igazán tavaszias idő lesz, hiszen 10-15 fok is előfordulhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?