Máté, Mirella
14 °C
30 °C

Eső, fagyott eső, ónos eső és hó a mai menü

2007.02.26. 10:32
A tél nem marad el, legalábbis az ország északi területein, ahol hétfőn 5-15 centiméteres hóra számíthatunk. Egész nap marad a borongós, csapadékos idő, a Kárpát-medence fölött egy hideg és egy meleg front keveredik.

Néhány tized fokon múlik, hogy éppen mi esik az égből, hétfőn egész nap esni fog, a hőmérséklet 0 és 1 fok között alakul, északon 5-10 centiméteres hóra is számítani lehet, mondta el az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa, Németh Lajos.

Eső, ónos, eső, fagyott eső vagy hó - számtalan lehetőség közül válogathat az időjárás köszönhetően annak, hogy egy hideg és egy meleg front kezdett el keringőzni a Kárpát-medence fölött.


Klikk!

5-10 ceniméteres hóra inkább az ország északi részén számíthatunk, reggel már a Kisalföld, a Bakony, az Alpokalja környékén esett is ennyi hó. A csapadékzóna kelet felé vonulva délelőttre az egész országra kiterjed.

Hétfőn marad a borongós, csapadékos, enyhe téli idő, komolyabb fagyra az ország északi részén és a hegyekben lehet számítani. "Ami késik, nem múlik" - jellemezte a télire forduló időjárást Németh Lajos.

Keddtől várható a fokozatos felmelegedés: ekkor 5-10 fok lesz a nappali hőmérséklet az országban, szerdán 8-10, csütörtökön 9-14 fok várható. A hétvégén már igazán tavaszias idő lesz, hiszen 10-15 fok is előfordulhat.