Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Bombát szállító kamionok Nagylaknál

2004.02.27. 21:00
Újabb, megfelelő menetokmányokkal nem rendelkező Törökországból érkezett kamionokat tartóztattak fel Nagylaknál. A kamionok szállítólevelén bombát tüntettek fel árumegnevezéként. A VPOP szóvivője cáfolta azt a feltételezést, hogy a szállítmány az amerikai hadseregé lenne.
A szállítólevélen árumegnevezésként bombát tüntettek fel azoknál a kamionoknál, amelyeket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP)tartóztatott fel Nagylaknál - közölte Sipos Jenő, szóvivő péntek este az MTI kérdésére.

"Kétségtelen, árumegnevezésként így van feltüntetve" - fogalmazott Sipos Jenő arra a kérdésre, hogy a szállítólevélen árumegnevezésként a bomba szerepel-e. Innentől a szakértői vizsgálatok és további engedélyeken múlik, hogy mi lesz a szállítmány sorsa - tette hozzá a szóvivő.

Sipos Jenő közlése szerint "nem publikus", hogy a szállítólevélen pontosan mi szerepelt. A kamionok csütörtök este, illetve éjszaka érkeztek a nagylaki határátkelőhöz.

Az előző nap feltartóztatott négy járművel együtt jelenleg összesen tizenegy kamion várakozik - tájékoztatott Sipos Jenő. "Ugyanaz a helyzet, mint a többivel nem rendelkeznek megfelelő menetokmányokkal" - indokolta a VPOP lépését a szóvivő, hozzátéve: amíg ezekkel nem rendelkeznek nem léptetik be őket az országba. A most feltartóztatott hét kamion is Törökországból indult és valamelyik nyugat-európai támaszpontra tart.

A szóvivő ugyanakkor találgatásnak nevezte, hogy a szállítmány az amerikai hadseregé lenne. Egyelőre nem jelentkezett senki, aki az engedélyt biztosítaná - mondta Sipos Jenő.