Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Kendertermesztők buktak le Baranyában

2004.05.12. 15:02
Több mint százötven tövet tartalmazó indiai kenderültetvényre és a termesztéshez szükséges eszközökre bukkantak lakossági bejelentés alapján a rendőrök Baranyában. A szakértők által jelentős mennyiségűnek minősített marihuána piaci értéke több millió forint lehet. Az ügyben négy személyt, köztük egy 18 és egy 20 éves fiatalt állított elő a rendőrség.
Marihuána ültetvényre bukkantak a baranyai nyomozók szerdán délelőtt egy királyegyházai átalakított pajtában.

A rendőröket az úgynevezett zöld számra érkezett állampolgári bejelentés tájékoztatta arról, hogy a királyegyházai melléképületben marihuánát termesztenek. A helyszínre érkező rendőrök egy elzárt ültetvényt találtak a termesztéshez szükséges eszközökkel, tápanyagokkal, szellőző-ventillátorokkal, nagyteljesítményű lámpákkal és különböző érési fázisú növénypalántákkal, kifejlett növényekkel.

Visszatérő

A 158 tő mennyiséget a szakértő jogilag jelentős mennyiségűnek minősítette. A növényekből nyerhető marihuána piaci értéke az elsődleges becslések szerint több millió forintra tehető.

A rendőrök a helyszínen elfogták M.Zs. 20 éves-, és M.B. 18 éves helybéli testvérpárt, Pécsen pedig két másik fiatalembert, akiknek személye összefüggésbe hozható a királyegyházai kábítószer-ültetvénnyel.

Egyikük már öt alkalommal volt gyanúsítottja kábítószer ügynek.