Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A pápa is fogadja az elrabolt Madeleine szüleit

2007.05.28. 14:44
A Vatikánba is ellátogat a McCann házaspár, akiknek 4 éves kislányát 25 napja rabolták el Portguáliában. A család története óriási érdeklődést váltott ki a világban. A mélyen vallásos szülőkben a hit tartja a lelket, európai zarándokútra indulnak.

A római katolikus pápával találkoznak szerdán a Dél-Portugáliában 25 napja elrabolt 4 éves Madeleine McCann szülei, hogy kislányuk elrablásáról beszélgessenek, adták hírül brit lapok.


Balra Madeleine, jobbra a szülők az ikrekkel

A szigetországot három és fél hete tartja lázban Madeleine története, akit akkor raboltak el ismeretlenek ikerpár testvérei mellől, amikor a szülők az apartmanukhoz közel eső étteremben vacsoráztak a Praia de Luz-i üdülőhelyen.

A mélyen vallásos szülőket, akik az eset óta naponta járnak templomba és elzarándokoltak Portugália legismertebb szentélyébe, várhatóan szerdán fogadja a Vatikánban XVI. Benedek pápa, számolt be az angliai és walesi bíboros, Cormac Murphy O'Connor.

Erős hittel

A McCann család a római látogatás után azt tervezi, hogy felkeresik Spanyol-, Francia- és Németország zarándokhelyeit is. Az édesanya hiszi, hogy kislánya életben van.

Eközben a portugál rendőrség a sötétben tapogatózik, egyelőre egy tanút, egy brit férfit hallgattak ki, de még nem gyanúsítottak meg senkit.

A rendőrség szemtanúkat keres, az eddigi információk, amiket a család egyik barátja adott egy félhomályban az apartman közelében meglátott alakról, kevésnek bizonyulnak a tettes kézre kerítéséhez.

A szülőkkel lakóhelyük, Leicester kisváros lakói is együtt éreznek, kollégák, barátok és rokonszenvezők küldenek emaileket, leveleket a világ minden tájára a kislány képével, a szülőknek pedig két mágnás is magángépet ajánlott fel utazásaikhoz.