Ágnes
-5 °C
2 °C

A pápa is fogadja az elrabolt Madeleine szüleit

2007.05.28. 14:44
A Vatikánba is ellátogat a McCann házaspár, akiknek 4 éves kislányát 25 napja rabolták el Portguáliában. A család története óriási érdeklődést váltott ki a világban. A mélyen vallásos szülőkben a hit tartja a lelket, európai zarándokútra indulnak.

A római katolikus pápával találkoznak szerdán a Dél-Portugáliában 25 napja elrabolt 4 éves Madeleine McCann szülei, hogy kislányuk elrablásáról beszélgessenek, adták hírül brit lapok.


Balra Madeleine, jobbra a szülők az ikrekkel

A szigetországot három és fél hete tartja lázban Madeleine története, akit akkor raboltak el ismeretlenek ikerpár testvérei mellől, amikor a szülők az apartmanukhoz közel eső étteremben vacsoráztak a Praia de Luz-i üdülőhelyen.

A mélyen vallásos szülőket, akik az eset óta naponta járnak templomba és elzarándokoltak Portugália legismertebb szentélyébe, várhatóan szerdán fogadja a Vatikánban XVI. Benedek pápa, számolt be az angliai és walesi bíboros, Cormac Murphy O'Connor.

Erős hittel

A McCann család a római látogatás után azt tervezi, hogy felkeresik Spanyol-, Francia- és Németország zarándokhelyeit is. Az édesanya hiszi, hogy kislánya életben van.

Eközben a portugál rendőrség a sötétben tapogatózik, egyelőre egy tanút, egy brit férfit hallgattak ki, de még nem gyanúsítottak meg senkit.

A rendőrség szemtanúkat keres, az eddigi információk, amiket a család egyik barátja adott egy félhomályban az apartman közelében meglátott alakról, kevésnek bizonyulnak a tettes kézre kerítéséhez.

A szülőkkel lakóhelyük, Leicester kisváros lakói is együtt éreznek, kollégák, barátok és rokonszenvezők küldenek emaileket, leveleket a világ minden tájára a kislány képével, a szülőknek pedig két mágnás is magángépet ajánlott fel utazásaikhoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!