Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Összeverték a rendőröket a nápolyi nők

2005.06.21. 10:14
Tizenhárom rendőrt sebesítettek meg asszonyok Nápolyban. A nők három piti tolvaj segítségére siettek, akiket a rendőrök már körülzártak. Az olasz hatóságok még mindig tehetetlenek a nápolyi maffiával szemben.

Motortolvajokat lefülelő rendőrökre támadtak a nápolyi asszonyok hétfőn este, saz összecsapás után 13 rendőr került kórházba, három járőrautó vált használhatatlanná.

A rendőrök három tolvajt üldöztek, akik két motort kötöttek el az olasz kikötőváros egyik parkolójából, s a bűnözőket gyűrűbe zárták: az egyik motor egy parkoló autóba, a másik az útzárat biztosító egyik járőrkocsiba csapódott, s mindhárom tolvaj - valamennyien a hírhedt Scampia kerület lakói - megsebesült.

A tolvajok védelmére asszonyok keltek, akik a környező házak emeleteiről teli palackokkal bombázták a rend intézkedő őreit, majd akciójuk valóságos lázadásba csapott át: kétszáz nápolyi nő rohamozta meg a végül erősítést hívó rendőröket, hogy kiszabadítsa a piti bűnözőket, alig néhány tucat méterre a helyi rendőrkapitányság épületétől.

Nem tudják a camorrát megállítani

A nápolyi asszonyok tavaly ősz óta immár tucatszor támadtak az olasz rendőrökre, azt követően, hogy a hatóságok a nápolyi maffia, a camorra véres belviszályának megfékezésére próbáltak lépéseket tenni, mindeddig minimális sikerrel.

A kikötővárost uraló szervezett bűnözés ekkor az asszonyokat uszította a rendfenntartó erők ellen, s a nápolyi nők azóta többször is tüntettek a rendőri akciók ellen.

A heves vérmérsékletű itáliai asszonyok a hétfő esti nápolyi összecsapásban husángokkal is rohamoztak, s eltörték az egyik rendőr álkapcsát, a támadók közül viszont végül csak négy nőt vettek őrizetbe.