Auguszta
-7 °C
0 °C

Őrizetbe vették a kokaincsempészéssel gyanúsított miskolci nőt

2006.07.04. 20:55
Őrizetbe vette a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) azt a 30 éves nőt, aki a gyanú szerint beszervezte a Dél-Amerikában elfogott magyar drogfutárokat, számolt be az RTL Klub híradója kedden este. A két éve Spanyolországban bújkáló nő ártatlannak vallja magát.

A rendőrök - számolt be a kereskedelmi televízió - akkor fogták el a nőt, amikor tegnap éjszaka Hegyeshalomnál be akart lépni Magyarországra.

A gyanú szerint a sárospataki nő hat éven keresztül irányította a főként miskolci fiatalokból álló kábítószercsempész-hálózatot. A bécsi repülőtéren tegnap éjszaka ügyvédei várták a 30 éves nőt, akit két éve az egész világon köröznek. Az RTL Klubnak megérkezése után azt mondta, azért jött haza spanyolországi búvóhelyéről, mert tisztázni szeretné magát.

"Azért jöttem, hogy tisztázzam magam azok ellen a vádak ellen, amit a Nemzeti Nyomozóiroda ellenem felhozott. A gyanúsítással szemben, azokkal a valótlan dolgokkal szemben, amit az újságok írtak. Ami majdhogynem nevetséges" - nyilatkozta.

A Nemzeti Nyomozóiroda gyanúja szerint - hangzott el a televízióban - a nő szervezte be többek között a Dél-Amerikában elfogott magyar drogfutárokat is. A hét huszonéves drogfutár közül kettőt Venezuelában, négyet Ecuadorban, egyet pedig Nagy-Britanniában fogtak el.

Mindannyian a hasüregükben és preparált cipőkben próbálták meg átcsempészni a kábítószert. A rendőrök úgy tudják, a bűnszervezetben több mint tíz magyar drogszállító dolgozott éveken keresztül. A csempészésért 8000 eurót - körülbelül 2 millió forintot - kaptak alkalmanként.

"Azzal gyanúsítják ügyfelemet, hogy ő volt annak a bűnszervezetnek a vezetője, amely hat éven keresztül Dél-Amerika egyes országaiból csempészett át Európába légi úton kábítószert, elsősorban kokainról van szó" - mondta el Lichy József ügyvéd a televízióban.

A gyanúsítás szerint a nő által beszervezett drogfutárok közül volt, aki egy, és volt olyan is, aki 25 kilogramm kokaint próbált meg becsempészni Európába.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!