Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Pincéket öntött el a víz

2005.08.04. 11:01
Nem okozott különösebb károkat a szerda éjszakai esőzés, amely Budapestet és Pest megyét érintette. A Maglódi útról éjjel három autót kellett kimenteni. Csütörtökön keleten várható több zivatar és erős szél.

Nagy mennyiségű eső zúdult csütörtökön hajnalban Budapestre és környékére több Pest megyei településre, ezért kétszáz esetben riasztották a tűzoltókat.

A tűzoltók az elöntött pincékből, alagsori helyiségekből kiszivattyúzták a felgyülemlett esővizet, és segítettek az ott tárolt értékek kihordozásában is.

Budapesten is több egység szivattyúzta a vizet az elöntött pincékből, de Molnár Péter szóvivő elmondása szerint nem volt kiemelkedően magas a riasztások száma.

A főváros X. kerületében lévő Maglódi utat mindenesetre le kellett zárni éjszaka, mert negyven centiméteres víz lepte el, és három autó, amelyik behajtott az útra, megállt, a tűzoltóknak kellett kihozni őket.

A legnagyobb mennyiségű eső Érden hullott, ahol az utcai csatornák nem tudták elnyelni a vizet, emiatt a hömpölygő áradatban több autó is elakadt. A tűzoltók kötéllel húzták ki az árból a bajbajutottakat.

Keleten várható esőzés

Törökbálinton a vasúti híd aluljárójában rekedt egy autó, mert beragadt az itt összegyűlt, fél méter magas iszapba; itt is a tűzoltók beavatkozására volt szükség.

Csütörtökön elsősorban Magyarország keleti felén várható zivatar, felhőszakadás, jégeső. Az északira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon többfelé, holnap már keleten is helyenként viharossá fokozódik. Egy-egy hevesebb zivatarban óránkénti 100 kilométeres sebességet meghaladó széllökés is lehet.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!