Jenő
-2 °C
6 °C

Elfogták a Velencei-tavi rablóbanda negyedik tagját

2005.08.05. 21:42
Rendőrkézre került pénteken a két napig szökésben lévő legfiatalabbik tagja annak a négytagú bandának, amely júliusban három nőt erőszakolt meg, és több esetben rabolt is Pest megyében. Kétszázezer forintot szereztek összesen.

Elfogta a rendőrség a negyedik tagját is annak a rablóbandának, melynek tagjai számos erőszakos bűncselekményt követtek el Fejér és Pest megye területén, értesült a HavariaPress.

A bandatagok rovására az eddigi adatok szerint legalább tizenegy bűncselekmény írható, ezeket részben a Velencei-tónál, részben pedig Csepel-szigeti falvakban követték el.

Sértettjeik egy része idős korú volt, más részük viszont védekezésre képtelen, fiatal nő, akiket a támadók több esetben meg is erőszakoltak. A három, 29 és 34 év közötti fiatalt a hétvégén fogták el a Velencei-tó közelében, negyedik, 20 éves társukra pénteken kora este csaptak le a fővárosban.

Július óta tevékenykedtek

Az ügyben az első bejelentés július 7-én, Agárdról érkezett az első bejelentés, mely szerint kiraboltak és megerőszakoltak egy fiatal nőt. Hasonló eset történt 13-án Velencefürdőn is, majd 29-én Gárdonyban támadott meg négy ember egy csapat 16-17 év körüli lányt. Ekkor nemi erőszakra nem került sor, másnap hajnali támadásuk alkalmával azonban ismét történt erőszak is.

Ezt követően sikerült elfogni a banda három, feltételezett tagját, a tónál nyaralók közreműködésével. Az elkövetők - akik rablásaikkal mintegy 200 ezer forint értéket tudtak zsákmányolni - tettükért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?