István, Vajk
17 °C
34 °C

Elfogták a Velencei-tavi rablóbanda negyedik tagját

2005.08.05. 21:42
Rendőrkézre került pénteken a két napig szökésben lévő legfiatalabbik tagja annak a négytagú bandának, amely júliusban három nőt erőszakolt meg, és több esetben rabolt is Pest megyében. Kétszázezer forintot szereztek összesen.

Elfogta a rendőrség a negyedik tagját is annak a rablóbandának, melynek tagjai számos erőszakos bűncselekményt követtek el Fejér és Pest megye területén, értesült a HavariaPress.

A bandatagok rovására az eddigi adatok szerint legalább tizenegy bűncselekmény írható, ezeket részben a Velencei-tónál, részben pedig Csepel-szigeti falvakban követték el.

Sértettjeik egy része idős korú volt, más részük viszont védekezésre képtelen, fiatal nő, akiket a támadók több esetben meg is erőszakoltak. A három, 29 és 34 év közötti fiatalt a hétvégén fogták el a Velencei-tó közelében, negyedik, 20 éves társukra pénteken kora este csaptak le a fővárosban.

Július óta tevékenykedtek

Az ügyben az első bejelentés július 7-én, Agárdról érkezett az első bejelentés, mely szerint kiraboltak és megerőszakoltak egy fiatal nőt. Hasonló eset történt 13-án Velencefürdőn is, majd 29-én Gárdonyban támadott meg négy ember egy csapat 16-17 év körüli lányt. Ekkor nemi erőszakra nem került sor, másnap hajnali támadásuk alkalmával azonban ismét történt erőszak is.

Ezt követően sikerült elfogni a banda három, feltételezett tagját, a tónál nyaralók közreműködésével. Az elkövetők - akik rablásaikkal mintegy 200 ezer forint értéket tudtak zsákmányolni - tettükért öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.