Benedek
-5 °C
5 °C

Vibrátor miatt evakuálták a repteret

2004.10.04. 14:19
Újabb malőr az ausztrál légiközlekedés legújabbkori történelmében. Ezúttal nem tűzijátékot vagy betűszót véltek halálos fenyegetésnek, hanem egy szemetesben hagyott, működő vibrátor miatt evakuáltak egy repteret a reggeli csúcsban.
Utasok százai voltak kénytelenek megszakítani utazásukat az ausztráliai Mackay repterén Queensland államban, mert a személyzet bombának nézett egy még zümmögő vibrátort, adta hírül az AFP.

A kávézóban hagyták el

A szexuális segédeszközt végül egy biztonsági őr azonosította, miután átvizsgálta a gyanúsnak tűnő szemetes tartalmát a reptér kávézójában. A terminált azonnal kiürítették utasokkal, vámosokkal és a kávézó személyzetével együtt.

A kávézót vezető Lynne Bryant az AFP-nek elmondta, hogy munkatársai éppen takarítottak, amikor furcsa zümmögést hallottak az egyik kuka felől. Azonnal riasztották a biztonsági szolgálatot, akik azonnal megkezdték az evakuálást.

Amikor a reptér üres volt, a rendőrség már éppen a bombaszakértőket riasztotta, mire egy utas jelentkezett, hogy övé a furcsa csomag, írja a BBC.

Az eset délelőtt történt, amikor a legzsúfoltabb a repülőtér. Az evakuálás miatt két járat utasainak kellett egy órával többet várakozniuk a kelleténél.

Nem ez volt az első

Két héttel ezelőtt egy gyermekek számára gyártott tűzijáték-készlet okozott riadalmat a Sydney-i reptéren. Júliusban pedig egy Los Angelesbe tartó gép fordult vissza Sydneybe, mert egy BOB feliratú kistáskát találtak a vécében, és a személyzet azt hitte, a betűszó jelentése az, hogy "bomba van a fedélzeten" (bomb on board).

Mint később kiderült, a BOB a "a legjobb utas a fedélzeten" kifejezést takarta (best on board), amely osztályozással a légi kísérők a legjobb magaviseletű utasokat tüntetik ki.