Valér
4 °C
8 °C

Újabb földhivatali őrizetbe vételek

2003.10.16. 14:56
Négy embert tartóztattak le a Fővárosi Földhivatalban tetten ért visszaélések kapcsán. Az újabb gyanúsítottak a rendőrség szerint több alkalommal, térítés fejében bíztak meg egy már meggyanúsított földhivatali alkalmazottat különféle feladatok ellátására. Mint kiderült, a kilenc letartóztatott személy ismét szabadlábon van, miután sikerrel megfellebezték az előzetes letartóztatásukról szóló bírósági határozatot.
Négy újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe a rendőrök a fővárosi földhivataloknál történt vesztegetési ügyek kapcsán.

A nyomozók csütörtökön reggel hét óra körül fogták el a négy embert - három nőt és egy férfit -, akiket kihallgatásuk után őrizetbe vettek. A vizsgálat eddigi adatai szerint a négy ember az év folyamán többször is megbízta az ügy egy ötödik gyanúsítottját különféle földhivatali ügyek elintézésével.

A férfi részére különféle összegeket is adtak illetve ígértek, hogy azok átadásával gyorsítsa a földhivatali dolgozók ügyintézését. A gyanúsítottakat a BRFK vagyonvédelmi nyomozói őrizetbe vették, majd kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is.

Ugyanebben ügyben már szeptember végén őrizetbe vettek kilenc ügyintézőt és három civil gyanúsítottat - köztük a most őrizetbe vett négy ember feltételezett megbízottját - is. Ők azonban e héten szabadlábra kerültek, miután megfellebbezték az előzetes letartóztatásukról hozott bírósági határozatot