Auguszta
-3 °C
2 °C

Kiásták a betonból a maffiavezéreket

2004.10.19. 20:42
Két hétig ásott az FBI, mire ráakadt a híres Bonanno család két renitens kapitányára, akik 1978-ban megpróbálták átvenni a család irányítását Massinótól. Az FBI tovább kutakodik, a Kennedy repülőtérhez közel eső környéken több áldozatát is eltűntette az egymással viaskodó Gotti és Bonanno család.
Egy észak-amerikai olasz maffia két kapitányának egy bandaháborúból származó húsz éves földi maradványaira bukkant az FBI New York Queens városrészében, írja a CNN.

#alt#
Joseph Massino
Egy FBI ügynök elmondása szerint a két holttest a Bonanno család két kapitányáé, Philip "Mákos Phil" Giacconéé és Dominik "Nagy Trin" Trincheráé volt.

A DNS vizsgálatokat még nem folytatták le, az azonosítás alapjául a csontok között megtalált Giaccone Piaget típusú karórája, valamint Trinchera hitelkártyája szolgált.

Sikertelen puccskísérlet

Az FBI már két hete ásott a John F. Kennedy repülőtér közelében egy informátor tippje alapján. A két férfi 1981-es eltűnése ahhoz a nagy leszámoláshoz köthető, amikor végeztek egy másik Bonanno-kapitánnyal, Alfonse "Vörös Sonny" Indelicatóval is. Az ő maradványait még abban az évben játszadozó gyerekek találták meg.

A három maffiózó huszonhárom évvel ezelőtt egyesítette erőit, hogy átvegye a család vezetését, ám mindhármukat megölték egy brooklyni klubban. A történtekről egyébként a megölni szándékozott keresztapa, Joseph Massino sógora számolt be egy bírósági meghallgatáson.

Többen lehetnek még a betonban

A hatóságok szerint még legalább hat személyt ástak el a környéken a hetvenes évek végén és a nyolcvanas évek elején, köztük Joseph Spionét, Thomas DeSimonét és John Favát, aki hivatalosan egy queens-i bútorboltot irányított, és akinek azért kellett meghalnia, mert véletlenül elgázolta az, egy szemeteskuka mögül előlépő John Gotti tizenkét éves fiát. A Gotti család a Bonannók nagy riválisa volt.

Thomas DeSimone eltűnését 1979 januárjában jelentették be, az FBI azzal gyanúsította, hogy 1978-ban kipakolták a Lufthansa egyik járatát.

Elítélik a keresztapát

A Bonanno család fejét, Massinót egyébként várhatóan november 17-én ítélik el gyilkosságért és zsarolásért. A család legendás összetartását és ügyeit egy beépült FBI ügynöknek, Donnie Brascónak sikerült felderítenie, a történetről film is készült azonos címen Al Pacino és Johnny Depp szereplésével.

A betont tovább bontja az FBI, mert remélik, hogy több holttestet is találnak; a szervezet illetékese arról számolt be, a helyszín feléhez még nem nyúltak hozzá.