A Gotti fiúra is életfogytiglan várhat

2004.07.23. 01:19
Százharminc év börtön várhat az utolsó nagy maffia vezérként ismert, 2002-ben torokrákban a börtönben elhunyt John Gotti fiára. A csak Juniorként emlegetett, jelenleg szintén börtönben levő ifjabb Gottit egyebek között gyilkossági kisérlettel vádolják.
A Gambino család négy tagja, köztük az ifjabb John Gotti ellen jelentett be vádemelést a manhattani ügyészség. A vádak között többek között gyilkosság, emberrablás, illetve ezek kisérlete és előkészülete, valamint többféle csalás is szerepel, így ha a bíróság előtt bűnösnek találják őket, életük végéig börtönben maradhatnak.

A kis Gotti szeptemberben szabadulna

A vádlottak között van a család egykori fejének, az életéről készült filmből is ismert John Gottinak a fia, ifjabb John Gotti is. A csak Juniorként emlegetett, immár jócskán középkorú "fiú" jelenleg is börtönben van, üzérkedésért kapott büntetéséből szeptemberben szabadulna. Junior időközben pert indított a büntetésvégrehajtás ellen, mondván csak "családi neve" miatt nem szabadulhatott kedvezménnyel.

Az ifjabb Gotti ellen felhozott vádak között szerepel a Curtis Sliwa, az egyfajta polgárőrségként 1979-ben Bronx-ban alapított Védő Angyalok vezetője elleni, nagy port kavart gyilkossági kísérlet is. A CNN az AP-re hivatkozva azt írja, a Junior 130 éves börtönbüntetésre számíthat, ha elítélik.

Az alma a fájától

Az idősebb Gottit 1992-ben ítélték - egyebek között gyilkosságért és üzérkedésért - életfogytiglani börtönre. A keresztapa két évvel ezelőtt torokrákban halt meg a rabkórházban. Testvérét, Junior nagybátyját az idén áprilisban ítélték el pénzmosásért.