Ákos, Bátor
4 °C
10 °C

Kiosztották a Darwin-díjakat

2009.02.07. 16:21
Nyilvánosságra hozták pénteken a világ legostobább haláleseteit jutalmazó Darwin-díj 2008-as nyerteseit. Az első helyen az a brazil pap végzett, aki több száz héliummal töltött lufival akart repülési rekordot dönteni. A Darwin-díjat 1995 óta osztják ki az adott évben legostobább halált halt embereknek.

Az 51 éves Adelir Antonio áprilisban szállt fel több száz héliummal töltött lufival, hogy megdöntse a 19 órás repülési rekordot. Eredetileg végig a szárazföld felett akart maradni, de az Atlanti-óceán felé sodródott, és mivel nem tudta használni a pont az ilyen esetre magával vitt GPS-készüléket, képtelen volt megmondani a mentőalakulatoknak, hogy hol van. A holttestét egy héttel később találták meg.

Saját testével védte a sporkocsiját

A második helyezett egy olasz férfi lett, aki júliusban saját testével próbálta megvédeni a drága sportautóját egy felé tartó vonattól. A 68 éves férfi egy lámpa előtti sorban araszolva gurult rá egy vasúti kereszteződés sínjeire, és ottragadt, mivel előtte nem mozdultak az autók. Amikor autója elé és mögé leereszkedett a sorompó, a férfi kiugrott a kocsiból, és el kezdett szaladni a vonat felé, karját lengetve, hogy megállásra bírja. Harminc métert repült, és már nem tudták újraéleszteni.


Őt egy csehországi fémtolvaj követi, aki márciusban halt meg, miközben egy használaton kívüli épület liftaknájában fémkábelt akart lopni. A férfi a liftakna alján állva egy fémfűrésszel, izzadságos munkával vágta el a látszólag a semmibe vesző feszes kábelt, így már semmi nem tartotta az akna tetején lévő ellensúlyt, ami a tolvajra zuhant.

Halálos szánkóbaleset

Említést érdemelt még az a 46 éves brit férfi, aki egy védőkorlátról levett habszivacsból készített alkalmi szánkón csúszott le két barátjával egy olasz sípályán. A hibát ott követték el, hogy ugyanazon a lejtőn kezdtek el erősen gyorsulva csúszni, amelynek védőkerítését megszabadították a puha anyagtól, és a kerítést pont a csupasz részén találták el. A brit férfi azonnal meghalt, miután lefejelte a kerítésoszlopot.

A Darwin-díjat 1995 óta osztják ki az adott évben legostobább halált halt embereknek, ezzel a kitüntetéssel értékelve, hogy kivonták magukat az emberiség génállományából.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport