Cozma gyilkosai Siófokot is rettegésben tartották?

2009.02.10. 13:13 Módosítva: 2009.02.10. 19:04
Több magyar lap is beszámolt róla, hogy a Marian Cozma meggyilkolásában játszott szerepe miatt körözött Sztojka Ivánnak Siófokon is voltak ügyei. A lapok a Somogy Megyei Online hírére hivatkoznak, az ebben megfogalmazottakat azonban a rendőrség nem tudta megerősíteni. Nincsenek adataik, amelyek alátámasztanák az "enyingi cigányok" legendáját.

Siófokot is rettegésben tartotta az a romákból álló bűnözői csoport, akik vasárnap hajnalban meggyilkolták Marian Cozmát, az MKB Veszprém román vállogatott kézilabdázóját, írta hétfői számában a Somogy Megyei Online. A lap beszámolója szerint az "enyingi cigányok" tavaly július 14-én Siófokon, a Petőfi sétányon tartottak erődemonstrációt, százhatvanan vonultak fel "állítólag kardokkal, késekkel felfegyverkezve".

Ez utóbbi állításnak ellent mondanak a vonulást rögzítő térfigyelő kamerák felvételei. A képeken látható, ahogy több tucatnyi, feltehetően roma fiatal vonul a Petőfi sétányon, de szúró-vágófegyvert, vagy botot egyiküknél sem látni. Az pedig, hogy a vonulók enyingiek lennének, megállapíthatatlan. Érdeklődésünkre a siófoki rendőrkapitányság szóvivője elmondta, hogy a felvonulás miatt rendőri fellépés nem volt, mivel nem történt jogsértés. Konkrét személyeket sem azonosítottak, ahogy senkit nem is igazoltattak, így nem tudta megerősíteni, hogy a Cozma-gyilkosság még bújkáló gyanúsítottja, Sztojka Iván a vonulók közt lett volna. Ahogy azt sem, hogy a felvonulók valóban enyingi cigányok lennének.

A Somogy Megyei Online állítása szerint "csak feltételezhető, hogy a nyári felvonulásnak köze van a szeptember 17-i siófoki kézigránátos robbantáshoz", aminek célpontja a lap szerint az "enyingi csapat" vezérének ezüstparti nyaralója volt. A siófoki rendőrség ezt az állítást sem tudta megerősíteni, igaz, cáfolni sem. "Nincsenek erre utaló adataink" - mondta Beke Ibolya szóvivő.

Azt sem támasztják alá rendőrségi adatok, hogy a Balaton déli partját az enyingiek ellenőrzik. "Nem voltak olyan ügyeink, amelyek alapján ezt kijelenthetnénk" - mondta Beke.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport