Már tizenegy enyingi garázda rendőrkézen

2009.02.16. 12:29 Módosítva: 2009.02.16. 15:23
Újabb két ember adta fel magát önként az enyingi benzinkútnál hétvégén történtek miatt. Összesen így már tizenegyen vannak rendőrkézen a feltételezett garázdálkodók közült. Közben Enyingen továbbra is fokozott rendőri készültség van érvényben.

Szombat este az enyingi benzinkúton egy társaság - sajtóhírek szerint a Marion Cozma veszprémi kézilabdázó leszúrásával gyanúsított egyik férfi családtagja is - rátámadt egy másik, hat-hét autóval a töltőállomáshoz érkező csapatra.

A támadók italokat hoztak ki a benzinkútról és megdobálták a többi között szerb rendszámú autókat, akik végül elhajtottak a helyszínről. A rendőrök akkor hét embert fogtak el csoportos garázdaság miatt, ketten pedig másnap este jelentkeztek önként a siófoki kapitányságon. Mindannyian jelenleg őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukról a Székesfehérvári Városi Bíróság dönt majd.

Közben hétfő délelőtt újabb két ember adta fel magát az Enyingi Rendőrőrsön. Őket átszállítják Székesfehérvárra, ahol majd gyanúsítottként hallgatják ki a nyomozók. Az majd csak utána dől el, hogy az ő előzetes letartóztatásukat is kezdeményezik-e a rendőrök.

Enyingen egyébként továbbra is fokozott a rendőri készenlét, több egyenruhást látni az utcákon. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság konkrét számokat nem mondott, mindössze annyit közölt: "a szükséges mértékű" a jelenlét.