Holtponton a kiskunlacházai nyomozás

2009.02.27. 12:44 Módosítva: 2009.02.27. 14:31
Hiába a 11 milliós nyomravezetői díj, még senki sem adott biztos tippet a fiatal lány gyilkosáról. Több vizsgálat még folyamatban van.

A kiskunlacházai gyilkosság ügyében eddig 347 embert hallgattak ki, 92 DNS-mintát vettek, 64 embert zártak ki a lehetséges elkövetők közül. Gyanúsított továbbra sincs, ezért kiszélesítik a nyomozást, mondta Ármos Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány.

Először nem tartották szükségesnek nyomravezetői díj kitűzését, olyan sok ígéretes nyom állt a rendelkezésre. Amióta 11 millió forintra emelték a jutalmat, egyetlen hívás sem érkezett a rendőrségre.

2008. november 23-án egy 14 éves kiskunlacházai lány eltűnését jelentették be a szülei. A lány a házuktól néhány percre lévő művelődési házban vett részt egy koncerten. Hajnali három órakor indult haza. Ismerősei közül többen haza akarták kísérni, de a lány ezt visszautasította. Holttestét vasárnap este találta meg édesapja a művelődési háztól nem messze lévő bokros területen.

A helyszínen több nyomot rögzítettek, amelyek miatt szakértőket rendeltek ki: igazságügyi orvosszakértőt, hemogenetikus szakértőt, nyom-, valamint fizikai és kémiai szakértőket. A szakvélemények egy része már elkészült, de több vizsgálat még folyamatban van. Tizenkét embert poligráfos vizsgálatnak is alávetettek.

Ármós Sándor szerint ez az ügy a kezdetektől fogva méltán nagy nyilvánosságot kapott, ezért adtak ki közleményt akkor, amikor a sajtóban felröppent, hogy vannak gyanúsítottak, csak ezt elhallgatja a rendőrség. Hozzátette: most is kategorikusan cáfolja, hogy lennének gyanúsítottjai a nyomozásnak.

"A számtalan negatív hangvételű, politikai tartalommal is bíró, átfogó problémákról szóló írás megválaszolása nem tartozik a rendőrség kompetenciájába, ezek kezelése nem volt és nem feladatunk a jövőben sem" - mondta a rendőrfőkapitány.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport