15 éves lányt vertek a fogdán

BBC
2009.03.02. 11:16 Módosítva: 2009.03.02. 12:19
A letartóztatott lány a seriffhelyettes felé rúgta a cipőjét, mire az rávetette magát, földre teperte és agyba-főbe verte. A videófelvételt az ügyészség hozta nyilvánosságra.

Az eset novemberben történt, a Washington állam-beli Sea Tac-ben. A felvételt a helyi seriffhelyettes, Paul Schene elleni büntetőper keretében pár napja hozták nyilvánosságra.

A videón jól látható, ahogy – az autólopás gyanújával letartóztatott tinédzsert – a helyi városháza cellájába kisérték. Ő az ajtóban álló Schene felé rúgta le a cipőjét.

A seriffhelyettes erre rávette magát, és brutálisan bántalmazta. A lánynak az ütésektől a bírósági dokumentumok szerint légzési nehézségei támadtak, mentőt kellett hívni hozzá.

A 31 éves Schene a vád szerint túl keményen lépett fel a 15 éves lány ellen."Szerintünk itt már nem rendőri túlkapásról, hanem bűncselekményről, bántalmazásról van szó" – mondta Daniel Satterberg megyei főügyész.

Schene múlt csütörtökön ártatlannak vallotta magát. A felvételen látható másik személy egy tanonc, ellene nem indult eljárás. Schene ügyvédei megpróbálták megakadályozni a videó nyilvánosságra kerülését, mert az szerintük a közvélemény hergelése révén csökkentené a vádlott esélyét a tisztességes tárgyalásra. A bíró elutasította az indítványt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport