Inzultáltak egy tanárt a gödöllői szakközépiskolában

2009.03.04. 16:05 Módosítva: 2009.03.04. 17:03
A tornatanár rászólt az óra közben evő gyerekre, akinek megjelentek a szülei, üvöltözni kezdtek, majd a tanár szerint úgy mellkasba vágták, hogy a székre visszaesett. A szülőket és a gyereket a rendőrök vitték el, a kihallgatás folyik.

Bezárták a szertárba, és üvöltözés után mellkasba vágták az egyik tanárt a gödöllői Madách Imre Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban, tudta meg az Index egy neve elhallgatását kérő tanártól. Elmondta, hogy kollégája a tornaórán rászólt egy fiúra, hogy ne egyen. A diák szófogadás helyett veszekedni kezdett a tanárral, többek közt tegeződve visszakérdezett, hogy csak azért szólt-e rá, mert cigány.

A szóváltás után nem sokkal, még az óra vége felé megjelentek a diák szülei, üvöltözve fenyegetni kezdték a tanárt, bevitték a tornaszertárba, és magukra zárták az ajtót. A fiatal tornatanárt itt hangos üvöltözés után az apuka úgy mellkasba vágta, hogy visszaesett a székre, de eddigre az üvöltözést hallva az iskolából már kihívták a rendőrséget, és mind a három támadót (apát, anyát és a gyereket) elvitték az örsre.

A bántalmazott tanár kollégája, aki ott volt a helyszínen és hallotta az üvöltözést is, elmondta, hogy ezzel a diákkal már korábban is voltak olyan gondok, hogy nem lehetett tőle órát tartani, de az iskolában eddig tanárverés nem fordult elő. A tanár félelmének adott hangot, miszerint a fegyelem romlik, és egyes családok úgy gondolják, saját törvényeik vannak, ebből gyakran adódnak problémák.

Lennerné Horváth Márta, az igazgatónő az Index megkeresésére minősíthetetlen hangnemben megüzente a nekünk nyilatkozó alkalmazottjának, hogy ne hazudozzon össze-vissza, majd elmondta, hogy nem jogosult nyilatkozni.

A gödöllői rendőrkapitányság illetékese elmondta, hogy valóban történt bántalmazás, bár a tanárt inzultálók azt állítják, nem verték meg a tanárt. A tanár ellenben azt mondja, megverték. A családot szerdán hallgatják ki, hivatalos eredmények csütörtökre várhatóak.