Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádat emeltek a tanárverő diákok ellen

2008.10.20. 12:23
Elkészült a vádirat a februári, nyolcadik kerületi tanárverés ügyében.

Vádat emelt az ügyészség azzal a három kilencedikes diákkal szemben, akik februárban megtámadták, megverték és hosszú időn keresztül gúnyolták egyik tanárjukat egy nyolcadik kerületi, 12 osztályos iskolában. Az I. és XII. kerületi Ügyészség vádirata szerint a megtámadott fizikatanár a 2007/2008-as tanévben kezdte tanítani a vádlottak osztályát, ahol az osztály és a sértett kapcsolata már kezdettől fogva feszült volt, a tanulók semmilyen tanári figyelmeztetésnek, felszólításnak nem tettek eleget.

Ez 2008. február 28-án odáig fajult, hogy az egyik diák a katedra előtt kötözködni kezdett a tanárával, kigúnyolta őt, majd a kezével hadonászva ütéseket imitált a tanár irányába, sőt többször felé is rúgott, úgy, hogy egyszer el is találta.

A diáktársak által mobiltelefonnal készített videofelvételek tanúsága szerint a támadó ezután felemelte a tanteremben található, két méteres ruhafogast, és úgy tett, mintha azt a tanárra akarná ejteni, majd kiemelte a mosdóból a csaptelepet, amivel a tanár felé sújtott. Ezt követően még tarkón is ütötte a tanárt, majd a katedra előtt hahotázva futkározni kezdett, nevetségessé téve ezzel a pedagógust, akinek a gúnyolásába többen is bekapcsolódtak.

A sértett ekkor megpróbálta elkezdeni a tanítást, a tábla felé fordulva feladatokat kezdett felírni, de ezzel csak azt érte el, hogy néhány tanuló krétákkal kezdte dobálni. Amikor viszont közölte, hogy a tombolást elégtelenek kiosztásával fogja "honorálni", a három vádlott odarohant a katedrához, egymás után rátenyereltek a naplóra, és megfenyegették a tanárt - egyebek között azzal, hogy "kiszúrják a szemét", vagy "elintézik, hogy kirúgják az állásából". A sértett a vádlottak fellépésétől megrémülve kimenekült az osztályteremből, és tanártársaitól kért segítséget.

A fiatalkorú vádlottak szabadlábon védekeznek, ügyükben a további eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja le.