Templomban lövöldözött egy ámokfutó

2009.03.08. 20:31
A rendőrség elfogta azt a férfit, aki lövöldözni kezdett Illinois állam egyik templomában vasárnap, és megölte a lelkészt. Egyelőre nem tudják, mi volt a támadás oka.

Egy lelkész meghalt és ketten megsebesültek egy lövöldözésben, amely az amerikai Illinois állambeli Maryville egyik baptista templomában történt vasárnap.

A rendőrség tájékoztatása szerint a lövöldözőt elfogták, és őrizetben van, azt azonban nem tudják, miért kezdett lövöldözni. Több másik emberrel együtt ő is kórházba került, mert megsebesítette magát, állapota válságos.

A rendőrség szerint a lövöldözés röviddel reggel nyolc óra után tört ki, amikor már 150 ember gyűlt össze a templomban. A halálos áldozat egy a negyvenes éveiben járó tiszteletes.

A támadó a reggeli istentisztelet alatt a padsorok között odament hozzá, beszélt vele, majd pisztolyt rántott, és halálosan megsebesítette. A fegyver azután elakadt, ezért a férfi kést rántott elő, és megsebesítette magát. A támadót a hívők gyűrték le, közben mások is könnyebben megsebesültek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport