Molotov-koktélokat találtak a Bazilikánál

2009.03.14. 10:56 Módosítva: 2009.03.14. 11:04
A fővárosi rendőrök az Arany János utcánál is találtak két Molotov-koktélt a járda és az egyik ablak közötti üregben. A Bazilika előtti területre március 15-ére Budaházy György és Toroczkai László szervezett tüntetést.

Molotov-koktélokat találtak a Budapesten a Szent István-bazilikánál szombaton hajnalban.

Az épület oldalánál egy szatyorban, újságpapírba csomagolt két darab, ismeretlen folyadékkal megtöltött és a tetején ronggyal lezárt üveget találtak szombaton hajnalban a fővárosi rendőrök, a bazilikától száz méterre az Arany János utcán a járda és az egyik ablak közötti üregből pedig ugyancsak két darab, gyanús palack került elő, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A Bazilikánál Budaházyék tüntetnek holnap

A közlemény szerint az elvégzett helyszíni szemle után a Tűzszerész Szolgálat munkatársai elszállították az üvegeket. Az ügyben a további eljárást szakértők bevonásával folytatja le a BRFK V. kerületi Rendőrkapitánysága.

A Bazilika előtti területre egyébként március 15-én - azaz vasárnap - Budaházy György és Toroczkai László szervezett tüntetést.

A BRFK továbbra is ellenőrzi a rendezvények helyszíneit, és felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy az ilyen és hasonló tárgyak birtoklása az új jogszabályok értelmében törvénysértésnek minősül.