Előzetesben maradnak az OMMF-vezetők

2009.03.23. 10:29 Módosítva: 2009.03.23. 10:36
Három hónappal meghosszabbította a bíróság a múlt héten az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség hivatali visszaéléssel gyanúsított vezetőjének és főosztályvezetőjének előzetes letartóztatását.

Tavaly november 5-én egy névtelen bejelentéssel kezdődött a vizsgálat az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőségnél. A nyomozók a nyilvántartásokban olyan ellentmondásokat fedeztek fel, amelyek arra utalnak, hogy a hatóság nullás igazolást állított ki olyan cégeknek, melyeket korábban megbírságolt, így azok pályázni tudtak különféle tendereken. Az igazolás nélkül nem pályázhattak volna. Az ügynek több gyanúsítottja is van, köztük a két OMMF-vezető.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozó iroda szóvivője elmondta, hogy a múlt héten újabb három hónappal meghosszabbította az ügyészség a két férfi előzetes letartóztatását. Az előzetes letartóztatást egy vagy két hónappal lehet hosszabbítani, de a harmadik alkalommal már három hónappal is lehet. Az ügyben egyébként még tart a nyomozás, de részleteket egyelőre nem közölhet az NNI.