Hivatali visszaéléssel gyanúsítják a csepeli rendőrkapitányt

2009.03.24. 08:16 Módosítva: 2009.03.24. 11:08
A nemrég felmentett Császár Mihály közeli ismerőse az iskolai kettős gyilkosság gyanúsítottja, írja a Bors. A főügyészség szerint egy másik ügyben történt hivatali visszaélés.

A Bors információi szerint egyebek között azért mentették fel március 12-én Császár Mihály XXI. kerületi rendőrkapitányt, mert túl szoros kapcsolat fűzte a csepeli kettős gyilkosság gyanúsítottjához. A lap azt írja, K. Tamás még a bűncselekmény után is az ő számát tárcsázta.

A BRFK megerősítette, hogy visszavonták Császár vezetői megbízását, jelenleg rendelkezési állományban van, indoklást nem fűztek hozzá. Az alezredes ellen a Budapesti Nyomozó Ügyészség már 2008. szeptember elseje óta eljárást folytat hivatali visszaélés miatt. Idén március 12-én gyanúsítottként hallgatták ki, ami ellen panaszt jelentett be, ennek elbírálása a Fővárosi Főügyészségen folyamatban van.

A főügyészség cáfolta, hogy az ügynek köze lenne a csepeli kettős gyilkossághoz. A Független Hírügynökség azt írja, a rendőrkapitány az elmúlt évben megpróbált közbenjárni egy ismerőse érdekében egy másik rendőrkapitányságnál. A most rendelkezési állományba helyezett kapitány egyik ismerősénél ugyanis egy bűnügyben házkutatást tartott egy másik kapitányság. A hivatali visszaéléssel gyanúsított rendőri vezető azt szerette volna elérni, hogy az intézkedésnek ne legyen kedvezőtlen hatása ismerősére.