Légpuskával fejbe lőtte tanárát

2009.04.09. 17:51 Módosítva: 2009.04.09. 17:53
Egy légpuskával véletlenül fejen lőtte egyik tanárát egy fiú egy nagy-britanniai iskolában. A gyereket nem rúgták ki az intézményből, két hét után visszatérhet az osztályába.

Egy brit fiú egy légpuskával véletlenül fejbe lőtte az osztályteremben az egyik tanárát, aki azonban nem sérült meg súlyosan, írja a Telegraph. A fiút két hétre kitiltották az ilfordi Beal középiskolából, míg a fegyver becsempészésében és elrejtésében segítő társai enyhébb büntetéssel megúszták.

Több szülő azonban felháborodott, szerintük ki kellett volna rúgniuk az érintett gyerekeket. Az eset tíz napja történt, a fegyvert elsütő fiú Húsvét után térhet vissza az iskolába. "Nyilván féltem a gyerekem egészségét, mivel a tanuló hamarosan visszajön az iskolába. Bízom az iskola vezetésében, hogy helyes döntést hoznak, de azért meglepő, hogy egy tanárát meglövő gyereket visszaengednek" - mondta az egyik szülő.

Az Ilford Recorder információi szerint a puskát becsempésző gyerekkel visszatérése után külön foglalkoznak majd a tanárok, és nagyon alaposan odafigyelnek rá.

A fiúk viselkedése veszélyt rejtett magában, azonban az eset után megbánták tettüket, és a véletlenül eltalált tanártól is bocsánatot kértek, közölte a felügyelő testület. "Amennyiben valamelyik szülő aggódik, vagy megvitatná a történteket, akkor azt ajánljuk, hogy keresse meg az iskolát" - áll a közleményben.