Öngyilkos lett egy rab Zalaegerszegen

2009.04.09. 14:31 Módosítva: 2009.04.09. 21:23
Felakasztotta magát egy rab a zalaegerszegi börtönben, a férfi lepedőcsíkokból készített kötelet használt, hogy véget vessen életének. Tavaly hét rab lett öngyilkos a magyarországi börtönökben, idén ez volt az első eset.

A zalaegerszegi börtön egyik rabja lepedőcsíkokból készített kötéllel felakasztotta magát a zárka mellékhelyiségében, a férfi életét vesztette, közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsoksága (BVOP) csütörtökön.

Az elítélt férfi csütörtök reggel lett öngyilkos a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A BVOP személyes adatokra hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, miért ült a férfi. Az MTI úgy tudja, kisebb súlyú bűncselekményért, lopásért ítélték el.

A Zalai Hírlap információja szerint az elhunyt egy 21 éves Lenti környéki fiatalember, akit szerdán délután állítottak elő a rendőrök. A megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, hogy megkezdje a rá jogerősen kirótt 10 hónapos szabadságvesztés letöltését, de korábban is indult már ellene büntetőeljárás, egyebek között jármű önkényes elvétele miatt.

Az eseményt a körletfelügyelő 8 óra 50 perkor észlelte, az ügyeletes ápolók azonnal megkezdték a férfi újraélesztést és értesítették a mentőket, akik 9 óra után 5 perccel érkeztek a helyszínre. A mentőorvos 9 óra 45 perckor megállapította a halál beálltát, közölte a BVOP.

A rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították, az elsődleges megállapítások kizárták az idegenkezűséget. Az eset körülményeinek tisztázására bizottságot hoztak létre.

Tavaly hét rab lett öngyilkos büntetés-végrehajtási intézetekben, idén ez volt az első öngyilkosság.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport