Állítólag vallott a Cozma-ügy gyanúsítottja

2009.04.10. 08:57 Módosítva: 2009.04.10. 13:25
A hvg.hu értesülése szerint R. Sándor bevallotta ügyvédjének, hogy ő szúrta le Marian Cozma kézilabdást. Magyar állítólag emiatt döntött úgy, hogy nem védi tovább a férfit. Az ügyvéd nem kommentálta a lap információját: mint mondta, semmit nem árulhat el ügyfeléről.

Magyar György nem védi tovább a Cozma-ügy egyik gyanúsítottját, R. Sándort. A hvg.hu értesülése szerint Magyar azért döntött így, mert a férfi bevallotta, hogy ő volt az egyik, aki megszúrta a Patrióta Bárban szórakozó Marian Cozmát.

Az értesüléssel megkeresték Magyar Györgyöt, aki annyit mondott, hogy döntését nem is kell és nem is akarja megindokolni. Magyar közölte, egyrészt köti az ügyvédi titoktartás, másrészt nem akar olyan kijelentést tenni, ami félreértésekre adhatna okot. A Blikk információi szerint a "Csoki" becenévre hallgató férfinak azóta kirendelt ügyvédje van.

A hvg.hu úgy tudja, hogy nem egyedül R. Sándor szúrása végzett Cozmával, hanem egyik ismerőse, N. Győzőé is, aki szintén a gyilkossági ügy gyanúsítottja.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Váradi Piroska a hvg.hu-nak elmondta: kétszázötven tanút hallgattak meg eddig, a múlt héten pedig két embert bűnpártolással gyanúsítottak meg.

Marian Cozma kézilabdázót februárban szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen.