Rabosítottak egy MSZP-s polgármestert

2009.04.21. 11:35 Módosítva: 2009.04.21. 11:48
Rabosították Szabó Lóránd dombóvári szocialista polgármestert annak a vesztegetési ügynek a kapcsán, amiben ő és Naszvadi Balász fideszes képviselő kölcsönösen feljelentették egymást.

Gyanúsítottként hallgatta ki vesztegetés ügyében Szabó Loránd dombóvári szocialista polgármestert, valamint Naszvadi Balázs fideszes önkormányzati képviselőt a Tolna Megyei Rendőr-Főkapitányság - mondta el Daubner Gabriella bűnmegelőzési osztályvezető a TEOL-nak. Mivel vesztegetés esetén az első feljelentő, azaz Naszvadi, büntetlenséget élvez, csak Szabót rabosították.

A fideszes képviselő azért jelentette fel a polgármestert, mert állítása szerint Szabó meg akarta őt vesztegetni azért, hogy elálljon egy rágalmazási pertől. Látszólag belement az ügyletbe, a pénz átadását a HírTV stábja rögzítette. A TEOL hírét, miszerint a polgármester elismerte, hogy készpénzt és pozíciót ajánlott a fideszes képviselőnek, a rendőrség nem erősítette meg. Arra hivatkoztak, hogy a büntető eljárás jelen szakaszában további információt nem adnak ki.

Ugyanakkor Szabó is feljelentette Naszvadit vesztegetés miatt, és az állítólagos bizonyítékokat átnyújtotta a rendőrségnek."Leszögezem, hogy nem vállalok fel olyan kompromisszumokat, melyek jogszabályba ütközhetnek, és felmerülhet velem kapcsolatban bűncselekmény gyanúja. A várható vizsgálat elé bátran, nyugodt lélekkel tekintek" - olvasható Dombóvár polgármesterének korábbi közleményében.