Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Előzetesben a barátnőjét lefejező gárdista

2009.04.23. 13:17 Módosítva: 2009.04.23. 13:17
Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a kecskeméti nyomozási bíró azt a 22 éves kalocsai férfit, aki brutális módon végezte ki hétfő este 19 esztendős barátnőjét.

A rendőrség által mostanáig meg nem erősített, de Kalocsán széles körben beszélt információk szerint gerincéig átvágta a fiatal lány nyakát, majd egy horogkeresztes zászlót terített a fejére.

A kedd hajnaltól rendőrségi őrizetben lévő fiatal férfit ma civil ruhás nyomozók kísérték a Kecskeméti Városi Bíróságra, mert a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A nyomozási bíró egyetértett az ügyésszel abban, hogy a férfi szabadlábon hagyása esetén számolni lehet a gyanúsított szökésével, ezért egyelőre május 23-ig elrendelte az előzetes letartóztatást.

A megbilincselt férfit ezután visszakísérték a nyomozók a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába.

A Bors szerdán megírta, hogy a férfi tagja volt a Magyar Gárdának. A Magyar Gárda Mozgalom közleménye szerint a gyanúsított már nem tagja a hivatalos Magyar Gárdának, a mozgalom tavaléyi kettészakadása után néhány embert kizártak, mások önként távoztak. "A lemondott főkapitány, Dósa István nevével fémjelzett, magát Magyar Gárda "Őrző szárny"-nak nevező mozgalom tagjaiért, az ő cselekedeteikért a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom felelősséget nem kíván és nem is tud vállalni." - áll a közleményben.