Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elkapták a zálogházi rablót

2009.04.24. 08:46 Módosítva: 2009-04-24 11:09:21
Csütörtökön elfogták Pozsonyban a zálogházi rablássorozat és már rablások elkövetőjét, Varga Lászlót - értesült a Magyar Hírlap.

A férfi sokáig a hazai Top 100-as bűnözői lista vezetője volt. Három éve bujkált a hatóságok elől, miután a bíróság kiengedte az előzetesből. A bűnözőt azzal vádolták, hogy társaival együtt, nyolc évvel ezelőtt, 14 zálogházat is kirabolt. Számlájukra írják még egy óbudai családi ház és egy angyalföldi óra-nagykereskedő cég bemutatótermének kifosztását, valamint egy pénzszállító autó megtámadását és kirablását is, ahonnan százmilliós zsákmánnyal menekültek el.

A férfit egyszer már elfogták, de az elhúzódó per miatt ki kellett engedni az előzetesből és házi őrizetbe helyezték. A bűnöző nyomban megszökött, ezért nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene.

A kommandósok csütörtök délelőtt fogták el a magyar férfit a szlovák főváros Ruzinov városrészében, amint éppen egy edzőteremből távozott. Varga elfogását a szlovák és magyar célkörözési egységek, népszerű nevükön a "fejvadászok" szoros együttműködése előzte meg - mondta el Martin Korch, a szlovák országos rendőr-főkapitányság szóvivője.