Tízezer extasyval buktak le a kereskedők

2009.05.04. 13:18 Módosítva: 2009.05.04. 13:23
Dunaharaszi egyik áruházának parkolójában csaptak le a nyomozók pénteken, az egyik gyanúsított autójában 15-20 millió forintot érő extasyt találtak.

Tizenöt-húsz millió forintot érő kábítószer-szállítmányt foglaltak le a nyomozók Pest megyében. Az akció még április 29-én volt, a rendőrség hétfőn számolt be a részletekről.

A nyomozók néhány héttel ezelőtt tudták meg, hogy kábítószer-kereskedők egy nagyobb üzletre készülnek Pest megyében. Kiderítették, hogy az adás-vétel április 29-én délután, Dunaharaszti egyik áruházának parkolójában lesz. A kereskedőkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális egységének munkatársai csaptak le.

Az egyik gyanúsított, a vevő, egy 32 éves apaji férfi, akinek az autójából 10 ezer darab extasy tabletta került elő. A másik két gyanúsított kiskunlacházi, ők hozták a kábítószert Hollandiából. A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a három gyanúsítottból kettőt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság május elsején.