2,5 évet kapott a gólyabáli kidobó

2009.05.12. 17:40 Módosítva: 2009.05.12. 17:48
A Kaposvári Egyetem gólyabálján bulizó fiatalember elismerte, ő is tehet a verésről, de a lépe leszakítását túlzásnak tartja. Az ítélet nem jogerős, az ügy a pécsi ítélőtáblán folytatódik.

Két év fél év börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértésért a Somogy Megyei Bíróság azt a kidobóembert, aki bántalmazott egy vendéget a Kaposvári Egyetem tavalyi gólyabálján. Az ítélet nem jogerős.

A biztonsági feladatokat ellátó 26 éves férfi a viselkedésével őt felidegesítő 19 éves fiatalembert lefejelte, többször megrúgta.

A bántalmazott fiatalember elismerte, ő is tehet a történtekről, a bántalmazás mértékét, amelynek következtében leszakadt a lépe és megsérült a veséje, azonban túlzottnak tartotta.

A bíróság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott egy év alatt háromszor keveredett verekedésbe különböző szórakozóhelyeken, enyhítő körülménynek tekintette ugyanakkor, hogy beismerő vallomást tett és megbánta tettét.

Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, a védelem három nap gondolkodási időt kért. Jogerős ítéletet a pécsi ítélőtábla hoz, amelynek kimondásáig az eddig előzetes letartóztatásban lévő vádlottat szabadlábra helyezték.