Malév-dolgozó okozott káoszt Ferihegyen

2009.05.25. 09:17 Módosítva: 2009.05.25. 13:12
A Malév egyik légiutas-kísérője hagyott nyitva véletlenül egy szolgálati ajtót, emiatt összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok. A rend várhatóan csak kedd hajnalra áll helyre.

Összekeveredtek a schengeni és a nem schengeni utasok a Ferihegyi repülőtér 2-es terminálján egy véletlenül nyitva maradt szolgálati ajtó miatt. Emiatt szabálysértési eljárást indítottak a Malév egyik légiutas-kísérője ellen. Horváth Katalin Fanni, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság szóvivője elmondta: emellett kezdeményezték az üzemeltetőnél, hogy vonják be a légiutas-kísérő beléptető kártyáját.

Képek a helyszínről

Hardy Mihály, a Budapest Airport (BA) kommunikációs vezetője közölte: délelőtt 11-re a 2A terminál - innen indulnak a schengeni utasok - jegyellenőrzési pultjai már rendben működtek, a reggeli fennakadás miatt azonban egész nap késésekre kell számítani. Akár 3-4 órás csúszások is lehetnek. A bent lévő utasok mindegyikének - körülbelül 500-600 embernek - újra ellenőrzik a dokumentumait.

Hardy Mihály elmondta: a Damaszkuszból érkező gép utasai keveredtek össze a schengeni utasokkal, emiatt kellett lezárni a repteret. A 2B terminálon - ahonnan a nem schengeni forgalom indul - már újraindították a jegyellenőrzést, nagyobb fennakadás várható azonban a schengeni forgalomban. A járatok egy része várhatóan egészen délutánig csak késve indul, törölni azonban egyet sem kell, és az érkező járatokat sem érinti a probléma.

Csak keddre áll helyre a rend

Az Index tudósítójának Hardy Mihály elmondta, a rendszert egy éve és három hónapja vezették be Ferihegyen. Hasonló fennakadásra máshol is volt példa: a hamburgi repülőteret például már öt alkalommal kellett lezárni.

Klikk a képre!

A Malév összes reggeli járata, a brüsszelit kivéve, késve indul - mondta el Hegedűs Ádám, a légitársaság megbízott kommunikációs vezetője.

Várhatóan mind a 18 járat késik, fel kell készülni jelentősebb, akár kétórás csúszásra is. A technikai probléma a légitársaság déli órákban induló járatait is érinti, várhatóan csak kedd reggelre állhat helyre a menetrend szerinti közeledés.