Gyerekeket alázott a brit tanár

2009.07.22. 16:52 Módosítva: 2009.07.22. 16:57
Két évre felfüggesztették állásából azt a brit tanárt, aki az órákon a többiek előtt alázta meg néhány tanítványát.

Felfüggesztettek állásából egy brit tanárt, aki lealacsonyító jelzőkkel ilette egyes diákjait, írja a Telegraph. Az egyik Eastbourne-i középiskolában oktató James Cairney az órákon mindenki előtt rusnyának és dagadtnak nevezett egyes gyerekeket, egyik diákját pedig szemétládának hívta.

Az iskolai vizsgálat azt is megállapította, hogy a férfi a szülői értekezletek előtt arról kérdezte a gyerekeket, hogy mennyire néz jól ki az anyjuk. A szép lányokkal is rendszeresen kivételezett, bár azt ők sem úszhatták meg, hogy a többiek előtt dícsérje adottságaikat.

Cairneyt azzal is vádolták, hogy többször megszorította egy gyerek karját, egy másik tanuló fejét pedig egy használaton kívüli sütőbe nyomta. Ezeket az állításokat azonban nem találták megalapozottnak.

Az iskola vezetőinek döntése alapján a férfi 2004 szeptembere és 2006 augusztusa között többször is visszaélt hatalmával, és ezért két évre eltitlották a tanítástól. Arra is kötelezték a Cairneyt, hogy vegyen részt egy viselkedéstréningen, mielőtt újra munkába állna.