Verik az elefántokat a Ringling cirkuszban

2009.07.22. 16:22 Módosítva: 2009.07.22. 17:01
Videóval bizonyítja a PETA állatvédő szervezet, hogy a világhírű amerikai társulat mostohán bánik a tagjaival.

Egy rejtett kamerás videó szerint ok nélkül verik az elefántokat, mielőtt a közönség elé lépnének a népszerű Ringling testvérek cirkuszában - írta a New York Daily News.

A felvételt a PETA állatjogi szervezet egyik aktivistája készítette. Jól látható, hogy az idomár többször erőteljesen rácsap a békésen lépkedő állatokra, és „baszd meg, te dagadt segg" mondattal ad nyomatékot az ütésnek.

A Madison Square Gardenben készült felvétel alapján a PETA be fogja perelni a cirkuszt birtokló Feld Entertainmentet (FE). Az FE szerint a PETA túlzásba viszi az állatok jogaiért folytatott küzdelmet. „Több mint száz éve dolgozunk ázsiai elefántokkal, tudunk bánni velük" - nyilatkozta a cég szóvivője.

Nem ez az első eset, hogy állatokat bántalmaznak a Ringling testvérek cirkuszában. 2003-ban egy volt porondmester is állította, hogy néha véresre verik az állatokat, hogy fegyelemre szoktassák őket. 1998-ban csaknem 20 millió forintos kártérítést fizettek egy elefántotthonnak, mert titokzatos módon meghalt egy hároméves cirkuszi elefánt. A társaság akkor is tagadta a vádakat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport