Három nap alatt született bírósági ítélet a vesztegető ellen

2009.08.12. 16:10
Két év börtönt, valamint kétmillió forint pénzbüntetést kapott az a 36 éves férfi, aki egymillió forintot kért egy vállalkozótól a későbbi megbízásokért cserébe. Az elfogás utáni harmadik napon már elsőfokú, nem jogerős ítélet születetett.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerint a férfi egy építőipari telep vezetője, aki július utolsó napján azzal állt a cégnek szállító fuvarozó elé, hogy a jövőben csak akkor adnak neki megbízásokat, ha egymillió forintot fizet. A szállítást végző férfi egyezkedni kezdett a pénz átadásáról üzleti partnerével, közben azonban értesítette a rendőrséget. A kért egymillió forintot átadta a 36 éves fehérvári férfinek, akit azonban a pénz elfogadása után el is fogtak.

A telepvezető ellen szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett vesztegetésért indult eljárás, kedd délután pedig a Fejér Megyei Bíróság már első fokú ítéletet is hozott. A férfi két év börtönbüntetést kapott négy évre felfüggesztve, és emellé kétmillió forint büntetést is ki kell fizetnie. Az ügyész végrehajtandó szabadságvesztésért fellebbezett, így a bíróság döntése még nem jogerős.