Homokbarlang omlott a gödi kislányra

2009.09.02. 14:58
Nem löszfal, hanem egy magánterületen levő homokdombba ásott alagút omlott arra a hatodikos kislányra, akit kedden életveszélyes sérülésekkel a Péterfy Sándor utcai kórházba szállítottak. A meredek homokfalat a gödi önkormányzat ledózeroltatta, a rendőrség egyelőre adatokat gyűjt, terhel-e valakit felelősség a baleset miatt.

Szinay József, a gödi polgármesteri hivatal jegyzője az Indexnek elmondta, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem löszfal, hanem egy homokdomb omlott kedden a kislányra. Hozzátette, hogy a hatodikos gyermek két barátjával játszott a homokdomb két méter magas, meredek falánál, valószínűleg barlangszerű alagutat ástak bele. A kislány bement az alagútba, ami ráomlott.

Mint arról kedden beszámoltunk, a kislányt a mentősöknek újra kellett éleszteniük a kislányt, akit ez után mentőhelikopterrel szállítottak a kórházba. A legnagyobb bajt az okozta, hogy a gyermek 15-20 percet töltött a homok alatt.

Szinay József közölte, hogy a nagy kiterjedésű homokdomb a Budapesten bejegyzett Dandan 2002 Ingatlanforgalmazó és Ingatlanfejlesztő Kft. tulajdonában van, amelynek a külföldi tulajdonosát értesítették, hogy kerítse el a dombot. A közvetlen veszélyelhárítást az önkormányzat elvégezte: a meredek falat rézsűsre dózeroltatták.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az indexet úgy tájékoztatta, hogy jelenleg nincs olyan adat, ami megalapozná bármilyen eljárás megindítását. Hozzátette, hogy valószínűleg egy játék közbeni baleset történt, de még gyűjtik és értékelik az információkat, hogy terhel-e valakit felelősség az ügyben.

A kislány a legutóbbi információk szerint még mindig életveszélyben van, a Fővárosi Önkormányzat Péterfy Sándor utcai Kórház-rendelőintézet baleseti központjában kezelik.