Szétcsaptak a szicíliai maffiózók között

2009.10.22. 16:08 Módosítva: 2009.10.22. 16:16
Ötven szicíliai bűnözőt tartoztattak le az olasz hatóságok, hogy megakadályozzák két rivális csoport összecsapását. Már őrizetben lévő maffiózók ellen is újabb vádakat emeltek.

Az olasz csendőrség csütörtökön letartóztatott ötven szicíliai maffiózót, mert két bűnözői csoport háborújától tartottak a befolyási övezetek újrafelosztásáért. A csendőrök a cosa nostra, a szicíliai maffia egyik gyűlésén avatkoztak be, és nagyszabású akciót hajtottak végre.

Vincenzo D'Agata cataniai ügyész közlése szerint a Capello család banditái arra készültek, hogy meggyilkolják a rivális, és a térsében uralkodó Santapaola csoport két tagját. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a Capellók látványos bűncselekményekre készültek, hogy éreztessék súlyukat a városban, mondta az ügyész.

A hatóságok szerint a tervezett akció közvetlen magyarázata az lehet, hogy a Santapaola klán feltételezett főnökét a napokban elfogták a hatóságok, és ez meggyengítette a klánt, ezért a Capellók elérkezettnek láthatták az időt a vetélytársak vezető szerepének átvételére.

Az ötven bűnöző letartóztatásán túl további húsz, már őrizetben lévő maffiózó ellen újabb vádakat emelt az ügyészség.