Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Eladják a XVIII. kerületi kupleráj bútorait

2009.11.06. 12:51
Nem történt szabálysértés az üzemeltetés átadásakor a XVIII. kerület önkormányzatának belső vizsgálata szerint annál a panziónál, amelyről még október elején egy rejtett kamerás felvétel került nyilvánosságra, amin a recepciós prostituáltak szolgáltatásait ajánlotta fel.

Befejeződött az a belső vizsgálat a XVIII. kerületi önkormányzatnál, amelyet azért indítottak, hogy megvizsgálják, törvényesen adta-e át az üzemeltető Bodnársport Kft. az üzemeltetési jogokat egy másik társaságnak. Mester László, a kerület polgármestere azt mondta, hogy a vizsgálat nem állapított meg szabálysértést ezzel kapcsolatban.

Az ügyben még októberben sajtótájékoztatót tartó Ughy Attila fideszes fővárosi képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben az önkormányzat nem volt tisztában az átadással, akkor hanyag kezelés bűncselekménye merül fel, ha pedig mégis, akkor az a kérdés, miért nem tájékoztatták erről a képviselőtestületet. Az önkormányzat belső vizsgálata most ezeket a vádakat tisztázta. Eszerint nem történt hanyag kezelés, minden rendben volt az üzemeltetőváltás körül - mondta Mester László.

A rejtett kamerás felvételek nyilvánosságra kerülése után összehívott testületi ülésen a képviselők többsége megszavazta, hogy a szállót a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú Bókay Kert Kft. üzemeltesse. A sportpályák működtetésében viszont továbbra is közreműködik majd a Bodnársport Kft.

Most a Bókay Kert Kft. hozzákezdett az épület teljes felújításához, amellyel a tervek szerint december közepéig végeznek. Elkezdték kiárusítani a szálló bútorait és berendezéseit 500-1000 forintos áron. A bevételt karácsonykor jótékony célra fordítják majd, rászorulóknak főznek ebédet belőle.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?