Eladják a XVIII. kerületi kupleráj bútorait

2009.11.06. 12:51
Nem történt szabálysértés az üzemeltetés átadásakor a XVIII. kerület önkormányzatának belső vizsgálata szerint annál a panziónál, amelyről még október elején egy rejtett kamerás felvétel került nyilvánosságra, amin a recepciós prostituáltak szolgáltatásait ajánlotta fel.

Befejeződött az a belső vizsgálat a XVIII. kerületi önkormányzatnál, amelyet azért indítottak, hogy megvizsgálják, törvényesen adta-e át az üzemeltető Bodnársport Kft. az üzemeltetési jogokat egy másik társaságnak. Mester László, a kerület polgármestere azt mondta, hogy a vizsgálat nem állapított meg szabálysértést ezzel kapcsolatban.

Az ügyben még októberben sajtótájékoztatót tartó Ughy Attila fideszes fővárosi képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben az önkormányzat nem volt tisztában az átadással, akkor hanyag kezelés bűncselekménye merül fel, ha pedig mégis, akkor az a kérdés, miért nem tájékoztatták erről a képviselőtestületet. Az önkormányzat belső vizsgálata most ezeket a vádakat tisztázta. Eszerint nem történt hanyag kezelés, minden rendben volt az üzemeltetőváltás körül - mondta Mester László.

A rejtett kamerás felvételek nyilvánosságra kerülése után összehívott testületi ülésen a képviselők többsége megszavazta, hogy a szállót a továbbiakban az önkormányzati tulajdonú Bókay Kert Kft. üzemeltesse. A sportpályák működtetésében viszont továbbra is közreműködik majd a Bodnársport Kft.

Most a Bókay Kert Kft. hozzákezdett az épület teljes felújításához, amellyel a tervek szerint december közepéig végeznek. Elkezdték kiárusítani a szálló bútorait és berendezéseit 500-1000 forintos áron. A bevételt karácsonykor jótékony célra fordítják majd, rászorulóknak főznek ebédet belőle.