Tompai hármas gyilkosság: nyomozócsoport alakult

2009.11.10. 16:00
Lassan egy hete tart a bűnügyi helyszínelés a Tompa határában fekvő kétszintes panzióban és melléképületeiben, ahol holtan találták a tulajdonost, feleségét és egyik lányát.

A tompai hármasgyilkosság felderítésére hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság és a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség dolgozóiból nyomozócsoport alakult; a több tucat tagból álló csoport váltásban, folyamatosan dolgozik.

A nyomozók eddig több tucatnyi emberrel beszéltek a faluban, és közülük többeket tanúként is kihallgattak. A nyomozók a szűkebb rokonságtól és ismeretségi körtől haladnak a távolabbiak felé, akik gyakran távolabbi településeken élnek, ezért is volt szükség újabb munkatársak bevonására.

A helyszínelés kedden is tartott, és ha szükséges, akkor szerdán is folytatják a szakemberek a munkát, mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Minden apró nyomrészlet rögzítésére szükség van, mert az elkövetők a házban és a melléképületekben is megfordultak a gyilkosságok idején.

A rendőrség eddig nem adott tájékoztatást az elkövetés eszközéről, de az, hogy mindhárom ember a fejére mért ütések következtében halt meg, valószínűsíti, hogy kalapáccsal vagy baltával követték el a brutális gyilkosságokat.

A rendőrség szerint többen követték el a bűncselekményt. A házból elvitt HYP 860 forgalmi rendszámú Mercedes személygépkocsit nemzetközi körözés keretében keresik, de eddig még nem érkezett jelzés az autóról.

Múlt szerdán talált rá a lánya a 65 éves családfő holttestére a Tompa határában fekvő kétszintes, egykor lovaspanzió céljára épült házban. A rendőrök egy melléképületben lévő autó csomagtartójában találtak rá a férfi feleségének és másik lányának a holttestére. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya több emberen elkövetett emberölés miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport